r
Nosalty Logó

Húsleves aprólékból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Húsleves aprólékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 25 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    958 micro
  • β-karotin
    2943 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4096.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3659.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    3832 micro
  • β-karotin
    11773 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3186 micro
Összesen 1163 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 25 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aprólékot megtisztítjuk, hideg vízbe tesszük főni, mellé szemes borsot dobunk. Lassú tűzön felforraljuk, megvárjuk, hogy feljöjjön a hab, majd ezt kanállal leszedjük a tetejéről. Közben megpucoljuk a további hozzávalókat.
  2. Beletesszük a vöröshagymát egészben, 2-3 fokhagyma gerezdet, 1-2 szelet paprikát és egy paradicsomot egészben. Sózzuk, a leveskockát belemorzsoljuk, főni hagyjuk. Fontos, hogy lassan főzzük, különben zavaros lesz a leves.
  3. Kis idő elteltével mehet bele a sárgarépa (felszelve, egészben - ki hogyan szereti), fehérrépa (mifelénk gyökér), karalábé, zeller, zellerzöld, petrezselyem (ezt érdemes egy cérnával összekötni), karfiol rózsáira szedve. (Én nem szoktam túl kicsire vágni ezeket, maximum negyedelem a nagyobb hozzávalókat.)
  4. A paradicsom, paprika és hagyma hamarabb megpuhul, ezeket ki is vesszük, hogy ne főjenek szét a levesben.
  5. Majd szépen sorban a többi zöldséget is kivesszük. Ha a hús is megfőtt, akkor egy szűrőn átszűrjük a levest, kimentünk néhány borsot (már aki szereti), és tálalhatjuk is.
  6. Csigatészta, cérnametélt, bármi jöhet hozzá, ahogy tetszik.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4216
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 07.

Ajánló

Én szeretek bele frissen aprított petrezselymet szórni, de ettem már apróra vágott lila hagymával megszórva is - az is finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve, mikor egyetemre készültem, lediktáltattam anyával néhány kedvenc ételem receptjét. Ahogy minden anya, ő is érzéssel főz, nem is nagyon mondott mennyiségeket, csak ahogy felidézte a főzési folyamatot, úgy diktált. Azóta már sokszor készítettem így a húslevest, megunhatatlan. Sosem sikerül kétszer ugyanúgy, de eddig még nem volt rá panasz. Tökéletes vasárnapi fogás a rántott hús elé. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...