Húsleves aprólékból
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
125g csirkeaprólék184 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
291
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g csirkeaprólék735 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
1163
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
11.1g csirkeaprólék16 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.2g zöldpaprika0 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
2.7g sárgarépa1 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
4g karalábé1 kcal
-
3.6g zeller1 kcal
-
11.3g karfiol1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
55.5g víz0 kcal
Összesen
25
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1024.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 914.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 958 micro
-
β-karotin 2943 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 797 micro
Összesen
291
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.9 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4096.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 2223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 3659.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1941 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 380 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 889 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 800 micro
-
α-karotin 3832 micro
-
β-karotin 11773 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 3186 micro
Összesen
1163
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 57 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
25
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
3 kis db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karfiol
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az aprólékot megtisztítjuk, hideg vízbe tesszük főni, mellé szemes borsot dobunk. Lassú tűzön felforraljuk, megvárjuk, hogy feljöjjön a hab, majd ezt kanállal leszedjük a tetejéről. Közben megpucoljuk a további hozzávalókat.
- Beletesszük a vöröshagymát egészben, 2-3 fokhagyma gerezdet, 1-2 szelet paprikát és egy paradicsomot egészben. Sózzuk, a leveskockát belemorzsoljuk, főni hagyjuk. Fontos, hogy lassan főzzük, különben zavaros lesz a leves.
- Kis idő elteltével mehet bele a sárgarépa (felszelve, egészben - ki hogyan szereti), fehérrépa (mifelénk gyökér), karalábé, zeller, zellerzöld, petrezselyem (ezt érdemes egy cérnával összekötni), karfiol rózsáira szedve. (Én nem szoktam túl kicsire vágni ezeket, maximum negyedelem a nagyobb hozzávalókat.)
- A paradicsom, paprika és hagyma hamarabb megpuhul, ezeket ki is vesszük, hogy ne főjenek szét a levesben.
- Majd szépen sorban a többi zöldséget is kivesszük. Ha a hús is megfőtt, akkor egy szűrőn átszűrjük a levest, kimentünk néhány borsot (már aki szereti), és tálalhatjuk is.
- Csigatészta, cérnametélt, bármi jöhet hozzá, ahogy tetszik.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4216
- Feltöltés dátuma: 2015. október 07.
Ajánló
Én szeretek bele frissen aprított petrezselymet szórni, de ettem már apróra vágott lila hagymával megszórva is - az is finom. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pár éve, mikor egyetemre készültem, lediktáltattam anyával néhány kedvenc ételem receptjét. Ahogy minden anya, ő is érzéssel főz, nem is nagyon mondott mennyiségeket, csak ahogy felidézte a főzési folyamatot, úgy diktált. Azóta már sokszor készítettem így a húslevest, megunhatatlan. Sosem sikerül kétszer ugyanúgy, de eddig még nem volt rá panasz. Tökéletes vasárnapi fogás a rántott hús elé. :)