Hűsítő feketeribiszke-kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
tésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
28g tojás35 kcal
krémhez
-
100g tejföl198 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
75g feketeribizli46 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
705
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
tésztához
-
160g finomliszt582 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
110g tojás138 kcal
krémhez
-
400g tejföl792 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
300g feketeribizli185 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2814
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
tésztához
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
krémhez
-
30.5g tejföl60 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
22.9g feketeribizli14 kcal
-
1.5g zselatin5 kcal
-
7.6g víz0 kcal
Összesen
214
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 183.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
705
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.7 g
Zsír
-
Összesen 138 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2582 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1055 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 735.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1097 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 536 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 1041 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
2814
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
16 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
6 dkg vaj
-
6 dkg porcukor
krémhez
-
40 dkg tejföl
-
10 dkg cukor
-
30 dkg feketeribizli
-
20 g zselatin
-
1 dl víz
Elkészítés
tésztához
- Egy méretes edényben habosra keverjük a cukrot és a vajat. Azután hozzáadjuk a két tojást, és egyneművé keverjük. Én ezeket a műveleteket kézi robotgéppel végeztem. Ezután egy fakanál segítségével hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
- Egy kisebb méretű tepsit (nálam ez 30x20 cm), kibélelünk sütőpapírral, és az egynemű, krémes állagú masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, a tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni!
krémhez
- Kimérjük a tejfölt, és a tálat egy forró vízzel teli edénybe állítjuk, hogy langyosra melegedjen.
- A megmosott, leszemezett ribiszkét lecsepegtetjük, majd egy méretes lábaskába öntjük. Óvatosan összekeverjük a cukorral, és feltesszük a tűzhelyre. Csak addig hevítjük, amíg a cukor elolvad, levet enged és gyönyörű színe lesz. A bogyóknak nem szabad szétnyomódniuk! Tehát nagyon óvatosan kell eljárni. Ha kész, félretesszük hűlni.
- A zselatint elkeverjük egy tálkában a vízzel, majd kevergetve felforrósítjuk. A szemcséknek teljesen el kell tűnnie, de forralni nem szabad. Langyosra hűtjük.
- A langyos tejfölbe belekeverjük a langyos cukros gyümölcsöt, majd a langyos zselatint. Ezután a tepsiben várakozó piskótára öntjük a még folyékony tejfölös krémet.
- A tepsit hűtőbe tesszük 4-5 órára, De nem árt neki egy egész éjszaka sem. Az idő letelte után a papír segítségével kiemeljük a süteményt a tepsiből. Tetszőleges alakúra szeleteljük, és kínáljuk. Aki szereti, tejszínhabbal együtt fogyassza!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3238
- Feltöltés dátuma: 2020. július 08.
Ajánló
Amikor a piskóták tetejére zselatinos vagy gyümölcs zselés krémet készítek, a sütőpapírt hagyom kilógni a tepsi széleinél, és úgy teszem bele a masszát. Így a megsült tészta alá nem folyik majd le a még folyékony puding, zselé, zselatinos krém, illetve a kész süteményt könnyűszerrel ki lehet emelni a zárt-falu tepsiből.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
A kertünkben lévő feketeribiszke-tövek minden évben ontják mézédes bogyóikat. Sokféle módon fogyasztjuk. Ezek közé tartozik ez a hűsítő ribiszke-kocka, aminek a receptjét most megosztom veletek. Próbáljátok ki!