r
Nosalty Logó

Hűsítő feketeribiszke-kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hűsítő feketeribiszke-kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 2814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    536 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Elkészítés

tésztához

  1. Egy méretes edényben habosra keverjük a cukrot és a vajat. Azután hozzáadjuk a két tojást, és egyneművé keverjük. Én ezeket a műveleteket kézi robotgéppel végeztem. Ezután egy fakanál segítségével hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
  2. Egy kisebb méretű tepsit (nálam ez 30x20 cm), kibélelünk sütőpapírral, és az egynemű, krémes állagú masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, a tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni!

krémhez

  1. Kimérjük a tejfölt, és a tálat egy forró vízzel teli edénybe állítjuk, hogy langyosra melegedjen.
  2. A megmosott, leszemezett ribiszkét lecsepegtetjük, majd egy méretes lábaskába öntjük. Óvatosan összekeverjük a cukorral, és feltesszük a tűzhelyre. Csak addig hevítjük, amíg a cukor elolvad, levet enged és gyönyörű színe lesz. A bogyóknak nem szabad szétnyomódniuk! Tehát nagyon óvatosan kell eljárni. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. A zselatint elkeverjük egy tálkában a vízzel, majd kevergetve felforrósítjuk. A szemcséknek teljesen el kell tűnnie, de forralni nem szabad. Langyosra hűtjük.
  4. A langyos tejfölbe belekeverjük a langyos cukros gyümölcsöt, majd a langyos zselatint. Ezután a tepsiben várakozó piskótára öntjük a még folyékony tejfölös krémet.
  5. A tepsit hűtőbe tesszük 4-5 órára, De nem árt neki egy egész éjszaka sem. Az idő letelte után a papír segítségével kiemeljük a süteményt a tepsiből. Tetszőleges alakúra szeleteljük, és kínáljuk. Aki szereti, tejszínhabbal együtt fogyassza!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3238
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 08.

Ajánló

Amikor a piskóták tetejére zselatinos vagy gyümölcs zselés krémet készítek, a sütőpapírt hagyom kilógni a tepsi széleinél, és úgy teszem bele a masszát. Így a megsült tészta alá nem folyik majd le a még folyékony puding, zselé, zselatinos krém, illetve a kész süteményt könnyűszerrel ki lehet emelni a zárt-falu tepsiből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hűsítő feketeribiszke-kocka
Lizinka_ 604 recept

A kertünkben lévő feketeribiszke-tövek minden évben ontják mézédes bogyóikat. Sokféle módon fogyasztjuk. Ezek közé tartozik ez a hűsítő ribiszke-kocka, aminek a receptjét most megosztom veletek. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...