Hűsítő citromleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
85g citrom13 kcal
-
250g víz0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
21 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g ananászkonzerv30 kcal
Összesen
317
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
340g citrom52 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
86 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g ananászkonzerv120 kcal
Összesen
1268
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
18.2g citrom3 kcal
-
53.4g víz0 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.2g vaníliás pudingpor5 kcal
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
10.7g ananászkonzerv6 kcal
Összesen
68
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 363.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
317
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.3 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1455.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 566 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
1268
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
2 db citrom
-
1 l víz
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db szegfűszeg
Elkészítés
- A citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk.
- A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10 dkg cukrot, vaníliás cukrot és a citromokat. Addig főzzük, amíg a citromkarikák megpuhulnak (kb. 15-20 perc).
- Lehúzzuk az edényt a tűzről. A fűszereket kiszedjük a vízből. A vaníliás pudingport simára keverjük pár kanál vízzel, teszünk hozzá pár kanál forró levest is, és besűrítjük vele a levest. (Az eredeti recept nem a forró levest sűríti a pudingporral, hanem a végén a hideg tejszínben keveri el, és ez kerül - főzés nélkül - a hideg levesbe. Nekem ezzel a módszerrel olyan lisztes, nem befejezett érzésem van, de hátha másnak így ízlik majd. :) )
- Merülőmixerrel simára turmixoljuk. Aki fél a kicsapódó forró folyadéktól, hűtse be a levest, és utána turmixolja csak!
- Hűtsük be jól a levest!
- A hűtőből kivéve kóstoljuk, ha nem elég édes, ízlés szerint tehetünk még hozzá cukrot!
- A 2 dl tejszínt tálba öntjük, majd merőkanalanként adjuk hozzá a cittromlevest és kézi habverővel elkeverjük.
- Tányérra szedjük, levesbetétnek ananászt kínálunk hozzá!
- Nagyon hidegen kínáljuk!
- Elkészítettem: 56 alkalommal
- Receptkönyvben: 558
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 54153
- Feltöltés dátuma: 2012. június 25.
Ajánló
Csakis nagyon-nagyon hidegen!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
12 éve készítem már ezt a levest minden nyáron, én imádom! Egy régi-régi főzős műsorban láttam, Kudlik Juli készítette. :) Ő habgaluskával kínálta (mint a madártejet), de én azt nem szeretem... Az ananász saját találmány hozzá, nekem nagyon jól kiegészíti a citrom savanykásságát, és még üdébb, gyümölcsösebbé teszi a levest! Pofonegyszerű és finom! Elkészíthető előre is. A héjától megfosztott, lereszelt citromok felhasználására is nagyon jó alternatíva. :)