Husi féle toroskáposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
18 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g gulyáskrém1 kcal
-
0 kcal
-
150g sertéscomb273 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
71 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g gulyáskrém2 kcal
-
0 kcal
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1564
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
49.7g savanyú káposzta9 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g gulyáskrém0 kcal
-
0 kcal
-
29.8g sertéscomb54 kcal
-
9.9g víz0 kcal
Összesen
77
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2367.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 1766 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 421.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.9 g
Zsír
-
Összesen 88.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9471 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 1552 mg
-
Nátrium 7063 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1686 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2957 micro
Összesen
1564
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek sertészsír
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk gulyáskrém
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
60 dkg sertéscomb
-
2 dl víz
Elkészítés
- A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd kinyomkodjuk, és egy sütőpapírral bélelt, picit olajozott tepsibe helyezzük. Fontos, hogy szedjük szét a káposztát, ne csomókba tegyük a tepsibe.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig fólia alatt pároljuk, közben néha kivesszük és átforgatjuk, oda ne égjen. A letelt fél óra után további 10 percig alufólia nélkül sütjük, majd miután kész, hagyjuk langyosra hűlni.
- Tulajdonképpen pörköltöt készítünk: a zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd mikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük (só, bors, delikát, fokhagyma, gulyáskrém, pirospaprika).
- Visszatesszük a hőre, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott húsunkat és a vizet. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint pótoljuk a folyadékot. Fontos, hogy hígabb pörköltöt csináljunk, hisz a káposztával később összekeverve úgy lesz szaftos, finom íze.
- Ha megpuhult a hús, fogunk egy nagyobb tálat, és a káposztával összeforgatjuk. Tejföllel vagy anélkül (ki hogy szereti), és jó étvággyal fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12965
- Feltöltés dátuma: 2015. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet Anyukám Nagymamámtól, én pedig Anyukámtól tanultam. És ez nálunk így megy anyáról lányára. Remélem, egyszer majd a saját gyerekemnek is átadhatom, többek között eme toroskáposzta elkészítésének módját. :) Nálunk generációk óta megállja a helyét. Jó étvágyat hozzá!