r
Nosalty Logó

Húsgombóccal rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Húsgombóccal rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5588.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    1776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és feltesszük enyhén sós vagy ételízesítős vízbe főni. Eközben összeállítjuk a gombócokat. A darált húshoz adunk sót, borsot, ételízesítőt (elhagyható), petrezselyem zöldjét, fokhagymaport és 1 ek zabpehelylisztet.
  2. Gombócokat formálunk, félretesszük. A rizst is előfőzzük. Kevés zsiradékon előbb megpirítjuk a leöblített rizst, majd kétszeres vízmennyiséggel felöntjük. Forrásig nagy lángon, majd lefedve kis lángon puhára főzzük.
  3. A tejszínes-fokhagymás csirke alapot elkeverjük a tejszínnel, ha kell kevés vízzel lazítjuk. A gombócokat serpenyőben kevés zsiradékon pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.
  4. Egy jénai tál aljára helyezzük az elkészült rizst, mehet rá a megfőtt karfiol, végül a húsgombócokat is elrendezzük rajta.
  5. Tejszínnel befedjük, végül megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 529
  • 7 napos nézettség: 913
  • Össznézettség: 21783
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombóccal rakott karfiol
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen) 27 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...