r
Nosalty Logó

Húsgombóccal rakott karfiol

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Húsgombóccal rakott karfiol
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

542
Kalória
41.3g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
256.9g
Víz
158.3g
Koleszterin
2.1g
Rost
7.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5588.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    1776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1027.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és feltesszük enyhén sós vagy ételízesítős vízbe főni. Eközben összeállítjuk a gombócokat. A darált húshoz adunk sót, borsot, ételízesítőt (elhagyható), petrezselyem zöldjét, fokhagymaport és 1 ek zabpehelylisztet.
  2. Gombócokat formálunk, félretesszük. A rizst is előfőzzük. Kevés zsiradékon előbb megpirítjuk a leöblített rizst, majd kétszeres vízmennyiséggel felöntjük. Forrásig nagy lángon, majd lefedve kis lángon puhára főzzük.
  3. A tejszínes-fokhagymás csirke alapot elkeverjük a tejszínnel, ha kell kevés vízzel lazítjuk. A gombócokat serpenyőben kevés zsiradékon pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.
  4. Egy jénai tál aljára helyezzük az elkészült rizst, mehet rá a megfőtt karfiol, végül a húsgombócokat is elrendezzük rajta.
  5. Tejszínnel befedjük, végül megszórjuk reszelt sajttal, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 30 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!