r
Nosalty Logó

Húsgombóc pikáns paradicsommártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
mumuska
Húsgombóc pikáns paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6820 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40918 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2545 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst 1 fej hagymával együtt ledaráljuk. (ha darált húsunk van, akkor vagy apróra vágjuk a hagymát, vagy lereszeljük.)
  2. Majd sóval, borssal, oregánóval összekeverjük, és pingpong labda méretű golyókat formázunk belőle.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megdinszteljük benne a maradék apróra vágott hagymát, és fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és együtt pirítjuk egy pár pillanatig.
  5. Felöntjük a borral, és beforraljuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon.
  6. Ezután hozzáöntjük a paradicsomlevet és a húslevest, és kb. 5-10 percig főzzük. Ha kell sózzuk és cukrozzuk.
  7. Beletesszük a gombócokat, és 15-20 perc alatt készre főzzük.
  8. Ha nem elég sűrű a szósz, akkor pici keményítőt hideg vízzel elkeverünk, és hozzáöntjük a mártáshoz. Utána már ne főzzük!
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7678
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Ajánló

Tetszés szerinti főtt tésztával tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

Az alapreceptet a 2009. áprilisi Kiskegyed Konyhájában találtam, amit az idők folyamán saját szánk ízére formáltam. Mivel a férjem "bolognai fan", ezért nem tévedek nagyot, amikor ezzel a recepttel rukkolok elő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...