r
Nosalty Logó

Húsgombóc pikáns paradicsommártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mumuska
Húsgombóc pikáns paradicsommártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

299
Kalória
15.9g
Fehérje
13g
Szénhidrátok
17.9g
Zsír
177.9g
Víz
59.2g
Koleszterin
1.7g
Rost
5.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6820 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1067.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40918 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2545 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A húst 1 fej hagymával együtt ledaráljuk. (ha darált húsunk van, akkor vagy apróra vágjuk a hagymát, vagy lereszeljük.)
  2. Majd sóval, borssal, oregánóval összekeverjük, és pingpong labda méretű golyókat formázunk belőle.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megdinszteljük benne a maradék apróra vágott hagymát, és fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és együtt pirítjuk egy pár pillanatig.
  5. Felöntjük a borral, és beforraljuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon.
  6. Ezután hozzáöntjük a paradicsomlevet és a húslevest, és kb. 5-10 percig főzzük. Ha kell sózzuk és cukrozzuk.
  7. Beletesszük a gombócokat, és 15-20 perc alatt készre főzzük.
  8. Ha nem elég sűrű a szósz, akkor pici keményítőt hideg vízzel elkeverünk, és hozzáöntjük a mártáshoz. Utána már ne főzzük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Az alapreceptet a 2009. áprilisi Kiskegyed Konyhájában találtam, amit az idők folyamán saját szánk ízére formáltam. Mivel a férjem "bolognai fan", ezért nem tévedek nagyot, amikor ezzel a recepttel rukkolok elő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!