r
Nosalty Logó

Húsgombóc curry-s mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsgombóc curry-s mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 392 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1564 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összegyúrjuk a hozzávalókkal, és dió nagyságú gombócokat készítünk belőle.
  2. Annyi enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi épp ellepi.
  3. Lefedve megfőzzük. Kb. 15-20 perc alatt elkészül.
  4. Közben egy lábasban egy nagy evőkanálnyi vajon 2 evőkanál lisztet megfuttatunk.
  5. Bőven megszórjuk curry porral, majd felöntjük a húsgombócok főzőlevével, annyival, hogy mártás sűrűségű legyen.
  6. Felforraljuk, beletesszük a gombócokat, és együtt pár percig főzzük.
  7. Rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7816
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom még évekkel ezelőtt Dániából hozta ezt a receptet. Nem csak azért szeretem, mert finom, hanem azért is, mert gyorsan elkészül. Amíg megfő a húsgombóc, elkészül a rizsköret is. Az elkészítés folyamatáról fázisfotókat itt találtok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...