r
Nosalty Logó

Húsgolyós tésztafészek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Húsgolyós tésztafészek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1206 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3032 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 1206 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    249.6 g

Zsír

  • Összesen
    318.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8686.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3077 mg
  • Nátrium
    2785 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1399 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    15161 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6926 micro
Összesen 6018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst az áztatott zsemlével és a tojással jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd 10 db golyót formázunk belőle. A fasírt golyókat bacon szalonnával körbetekerjük és serpenyőben kevés étolajon megsütjük, kivesszük és azonnal mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot rakunk, melegen tartjuk.
  2. A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk és ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük.
  3. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  4. A serpenyőben maradt olajhoz hozzáadjuk a lisztet, kicsit átfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel és besűrítjük, ha kell sózzuk.
  5. A leszűrt tésztából egy hőálló tálba 10 db fészket készítünk, mindegyik közepébe egy húsgombócot rakunk, ha szükséges sütőben átmelegítjük. Tálalásnál a tészta és a hús tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd megöntözzük a mártással.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 642
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgolyós tésztafészek
Fekete Éva 11 recept

Egy ismerősömtől kaptam ezt a receptet és nagy sikert arattam vele. Nagyon laktató és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...