Húsgolyók birsalmamártásban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
150g darált pulykahús173 kcal
-
75g birsalma26 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
20 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
318
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g darált pulykahús345 kcal
-
150g birsalma52 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
40 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
635
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
32.1g darált pulykahús37 kcal
-
16g birsalma6 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
1.3g gyömbér1 kcal
-
9.6g vöröshagyma4 kcal
-
4.3g citromlé1 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
1.6g gránátalma szirup4 kcal
-
1.1g leveskocka4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26.7g víz0 kcal
Összesen
68
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1562.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 1025 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 357.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
318
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3124.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 2049 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 715.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
635
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg darált pulykahús
-
1 db birsalma
-
1 ek zsemlemorzsa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál kardamom
-
1 ek gránátalma szirup
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
250 ml víz
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra felkockázzuk. A gyömbért megreszeljük, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk.
- A darált húst összekeverjük a vöröshagyma felével, hozzáadjuk a tojást, reszelt fokhagymát, a gyömbér felét, sót, borsot.
- A birset megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és késes aprítóban összedaráljuk. Összekeverjük a hagyma és a gyömbér másik felével, valamint a kardamon magokkal.
- Egy serpenyőben kevergetve kb. 10 percig pirítgatjuk. Rálocsoljuk a citromlét, a gránátalma szirupot, kevés cukrot. Felöntjük kb. egy bögrényi alaplével vagy vízzel, és beledobjuk a leveskockát. Jól összeforraljuk, ezzel kész a birsszósz.
- A darált húsból nagyobb diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában.
- A húsgombócokat belerakjuk a birsalmaszószba, és a serpenyőt lefedve, nagyon kis lángon puhára pároljuk.
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 243
- Feltöltés dátuma: 2021. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
A WMN oldalán találtam a receptet, ezt kellett a hűtőszekrény és a saját kukacos birsalmatermésünk szerint átalakítani. Az eredeti receptben bárányhús szerepelt, ami persze nem volt itthon. A birsalmákat meg kellett volna tölteni a hússal, így kellett volna megpárolni a birsszószban. Örültem, ha a szegény kis kukacos birsalmámból a birsszószt el tudtam készíteni. Fantasztikusan jók voltak az ízek!