r
Nosalty Logó

Hugi ricottás süteménye

NS
Hugi ricottás süteménye
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

788
Kalória
17g
Fehérje
79.1g
Szénhidrát
46.6g
Zsír
83.2g
Víz
211.2g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
30g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2634.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1340 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 3155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, meg a lisztet 5 dkg porcukorral és 1 tojássárgájával összegyúrjuk.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk és 225°C-n sütjük kb. 10 percig.
  3. Amíg sül, a ricottát elkeverjük a mazsolával, a darált dióval, ízlés szerint porcukorral (kb. 1-2 ek), meg az 1 tojás sárgájával. A félig megsült tésztára kenjük.
  4. A tetejére 2 tojásfehérjéből, és kb. 2-3 ek kristálycukorból felvert habot teszünk, és készre sütjük (kb. 15 -20 perc 175°C-on).
  5. Vaníliás porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 225 °C

A friss orda ....  Az egyik legfinomabb tejtermék amit nagyon, nagyon hiányolok... Probálok ízben közelebb kerülni, talán a ricotta ízben megközelítti, de sajnos minöségben NEM. Az igazi ordás süteményeket nem lehet igazán, még a ricottával sem.... Ez a sütemény egy PRÓBÁLKOZÁS....  "HA NINCS LÓ JÓ A SZAMÁR" alapon.  Mondanám egy kárpótlás. Az elsö probálkozáskor dió nélkül készítettem, de éreztem, hogy valami hiányzik, így lett a dió egy kiegészítö...  Az orda és kapor, a kettö egy csodálatos ízkombináció, de ez a sütemény esetében nem lehet eggyüttesen elképzelni......    

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...