r
Nosalty Logó

Hugi ricottás süteménye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hugi ricottás süteménye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2634.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1340 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 3155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, meg a lisztet 5 dkg porcukorral és 1 tojássárgájával összegyúrjuk.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk és 225°C-n sütjük kb. 10 percig.
  3. Amíg sül, a ricottát elkeverjük a mazsolával, a darált dióval, ízlés szerint porcukorral (kb. 1-2 ek), meg az 1 tojás sárgájával. A félig megsült tésztára kenjük.
  4. A tetejére 2 tojásfehérjéből, és kb. 2-3 ek kristálycukorból felvert habot teszünk, és készre sütjük (kb. 15 -20 perc 175°C-on).
  5. Vaníliás porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6849
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

A ricottát  lehet helyetesíteni tehéntúróval. A tehéntúróval való helyetesítés esetében, a diót cseréljük 1-2 ek grízzel vagy zsemlemorzsával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A friss orda ....  Az egyik legfinomabb tejtermék amit nagyon, nagyon hiányolok... Probálok ízben közelebb kerülni, talán a ricotta ízben megközelítti, de sajnos minöségben NEM. Az igazi ordás süteményeket nem lehet igazán, még a ricottával sem.... Ez a sütemény egy PRÓBÁLKOZÁS....  "HA NINCS LÓ JÓ A SZAMÁR" alapon.  Mondanám egy kárpótlás. Az elsö probálkozáskor dió nélkül készítettem, de éreztem, hogy valami hiányzik, így lett a dió egy kiegészítö...  Az orda és kapor, a kettö egy csodálatos ízkombináció, de ez a sütemény esetében nem lehet eggyüttesen elképzelni......    

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...