Hugi ricottás süteménye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
30g vaj215 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
-
63g ricotta94 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
15g dió98 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A tetejére
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
120g vaj860 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
250g ricotta375 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
60g dió392 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A tetejére
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
3155
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
13.1g vaj94 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
A töltelékhez
-
27.4g ricotta41 kcal
-
5.5g mazsola16 kcal
-
6.6g dió43 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
A tetejére
-
8.8g tojásfehérje5 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
Összesen
345
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 186.2 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 845 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2634.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 727 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1074 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.2 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 332.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 1340 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 482 micro
Összesen
3155
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
20 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
25 dkg ricotta
-
5 dkg mazsola
-
1 db tojássárgája
A tetejére
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- A vajat, meg a lisztet 5 dkg porcukorral és 1 tojássárgájával összegyúrjuk.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe nyomkodjuk és 225°C-n sütjük kb. 10 percig.
- Amíg sül, a ricottát elkeverjük a mazsolával, a darált dióval, ízlés szerint porcukorral (kb. 1-2 ek), meg az 1 tojás sárgájával. A félig megsült tésztára kenjük.
- A tetejére 2 tojásfehérjéből, és kb. 2-3 ek kristálycukorból felvert habot teszünk, és készre sütjük (kb. 15 -20 perc 175°C-on).
- Vaníliás porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6849
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.
Ajánló
A ricottát lehet helyetesíteni tehéntúróval. A tehéntúróval való helyetesítés esetében, a diót cseréljük 1-2 ek grízzel vagy zsemlemorzsával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A friss orda .... Az egyik legfinomabb tejtermék amit nagyon, nagyon hiányolok... Probálok ízben közelebb kerülni, talán a ricotta ízben megközelítti, de sajnos minöségben NEM. Az igazi ordás süteményeket nem lehet igazán, még a ricottával sem.... Ez a sütemény egy PRÓBÁLKOZÁS.... "HA NINCS LÓ JÓ A SZAMÁR" alapon. Mondanám egy kárpótlás. Az elsö probálkozáskor dió nélkül készítettem, de éreztem, hogy valami hiányzik, így lett a dió egy kiegészítö... Az orda és kapor, a kettö egy csodálatos ízkombináció, de ez a sütemény esetében nem lehet eggyüttesen elképzelni......