r
Nosalty Logó

Hosszú sós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Hosszú sós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kifli

Sós csurgatott máz

Összesen 679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kifli

Sós csurgatott máz

Összesen 2713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kifli

Sós csurgatott máz

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6485.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    4825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 2713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Kifli

Sós csurgatott máz

Elkészítés

Kifli

  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, egy csipet lisztet, és felfuttatjuk benne a belemorzsolt élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és egynemű tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Majd 4 részre osztjuk. Újra jól átdolgozzuk.
  2. Minden cipót 4 részre osztunk, és 20 cm hosszú hengereket formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük őket, letakarjuk, és további 30 percet kelesztjük.
  3. A kifliket 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 5 percig sütjük.
  4. A lisztet összekeverjük a sóval, és folyamatos kevergetés mellet hozzáadjuk a vizet. Ha letelt az 5 perc, rácsurgatjuk a kiflikre a mázat, és még 10 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 10085
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hosszú sós kifli
Szimran 144 recept

Pereceket is formálhatunk a tésztából. Az íze mintha gyermekkorunkba repítene vissza.

Hozzávalók

Kifli

Sós csurgatott máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...