r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Ildikétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildike20
Hortobágyi húsos palacsinta Ildikétől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 1115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 4461 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.6 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6275.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2971 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 4461 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, tűzről levéve pirospaprikát, sót szórunk rá. Rátesszük a kockára felvágott húst, felengedjük vízzel, és puhára főzzük.
  2. A palacsintatésztát bekeverjük. 0,5 liter tejet, 1 tojással, 1 kk cukorral, csipet sóval és annyi liszttel, hogy megfelelő (folyékony) legyen. Majd kisütjük.
  3. Ha a hús megpuhult, húsdarálóval ledaráljuk.
  4. Nagy dobozos tejföllel összekeverjük a húst, a pörkölt levébe pedig a kis dobozos tejfölt rakjuk, azt is összekeverjük.
  5. Palacsintákat megtöltjük a hússal, oldalait betömködjük, hogy ne jöjjön szét.
  6. Egy jénaiba rakunk a pörköltléből, és szépen belesorakoztatjuk a palacsintákat, majd leöntjük megint, és még egy sor palacsinta, ezt így addig, míg el nem fogy, a legvégén jól leöntjük pörköltlével.
  7. Előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 121
  • Össznézettség: 89106
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ildike20 14 recept

Azért nem darált húsból készítem, mert abból nem lehet ilyen finoman elkészíteni, abból nem lehet pörköltet főzni. :)

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...