Hortobágyi húsos palacsinta esztersilver konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
esztersilver
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Húsos ragu
-
150g sertéshús249 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Palacsintához
-
100g tej56 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
35 kcal
Összesen
784
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Húsos ragu
-
600g sertéshús996 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Palacsintához
-
400g tej224 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3133
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Húsos ragu
-
29.2g sertéshús49 kcal
-
4.9g paprika1 kcal
-
4.9g paradicsom1 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
2.4g füstölt szalonna16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.6g tejföl29 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Palacsintához
-
19.5g tej11 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
154
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1107.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 272.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
784
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.6 g
Zsír
-
Összesen 182.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4429.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 962 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 2102 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1089.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 679 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 864 mg
-
Retinol - A vitamin: 609 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 747 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1234 micro
Összesen
3133
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 125 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Húsos ragu
-
600 g sertéshús
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 nagy db vöröshagyma
-
50 g füstölt szalonna
-
1 kk füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
3 dl tejföl
-
1 szál petrezselyem
Palacsintához
-
4 dl tej
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
150 g finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Húsos ragu
- A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk.
- Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
- Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
- Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással (ha túl híg, 1-2 kk liszttel/rizsliszttel összeforralva besűrítjük), és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.
Palacsintához
- Közben a palacsintákhoz elhabarjuk a tejben a tojásokat, 1-1 csipet sót és őrölt borsot, majd apránként a liszthez adjuk, simára keverjük, lefedjük, és fél órát pihentetjük.
- Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, a többit a masszához keverjük és 8 vastagabb vagy 12 vékony (azaz személyenként 2 vagy 3) palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, melegen tartjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2159
- Feltöltés dátuma: 2015. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
esztersilver
68 recept
A Konyhafőnök egyik adásában készítettek hortobágyi palacsintát, az ötlet onnan volt (a tálalás is) a recept pedig Lajos Mari könyvéből.