r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Dórától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hortobágyi húsos palacsinta Dórától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A palacsintákhoz

Összesen 1238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A palacsintákhoz

Összesen 4954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A palacsintákhoz

Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    289 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.9 g

Zsír

  • Összesen
    287.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4325.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 4954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A palacsintákhoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, köménymagozzuk, mellé dobjuk a szintén kockázott paprikát és a paradicsomot, ezeket puhára pároljuk.
  2. A tűzről levéve rászorjuk az édesnemes paprikát, majd beletesszük a darabjaira szedett tyúkot, visszatesszük a tűzre, és a húst egy kicsit megpirítjuk. Ezután felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és puhára főzzük. Könnyítsünk a dolgunkon: kuktában főzve ez kb. 50 perc.
  3. Mikor a pörkölt kész, hagyjuk langyosra hűlni, a húst szedjük le a csontokról, húsdarálón daráljuk le.
  4. A zaftot szűrjük le egy lábasba, a szűrőben visszamaradt hagymás, paprikás paradicsomot is daráljuk le a hússal együtt, a tiszta pörkölt levet pedig habarjuk be tejfölös liszttel annyira, hogy egy hígabb szószt kapjunk.
  5. A ledarált húshoz adjunk egy kicsit a szószból, hogy krémes állagú legyen.
  6. A palacsintákhoz csomómentesen összekeverjük a hozzávalókat, és olajozott serpenyőben kisütjük őket.
  7. A kész palacsinta egynegyedébe töltjük a krémes darált pörkölthúst, majd háromszögbe hajtjuk, és a szósszal nyakon öntve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8512
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Ajánló

Egy pörkölt alap receptje családonként változhat, ki-ki a saját megszokott receptjét használhatja. Télen, mikor nincs friss paradicsom és paprika, akkor vagy bontok egy nyáron eltett házi lecsót, vagy a mélyhűtőből szedek ki fagyasztottakat, de ha minden kötél szakad, simán helyettesítem őket paradicsompürével és paprikakrémmel. Minden esetre ne hagyjuk ki őket a pörköltalapból, mert csak a vöröshagymától nem lesz finom a pörköltünk, hiába teszünk bele akár 4 fejet is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem nagyon tisztességtelen módon szokták ezt az ételt "maradék-felhasználó"-nak emlegetni. Ne is várjunk maradék pörköltre, hanem csak azért is csináljunk egy jó pörit e méltán híres magyar ételünk kedvéért. Meg fogja hálálni, mert tapasztalatom szerint az étel érzi, mikor van kedvem megcsinálni, és mikor van az, amikor csak összecsapom. Tiszteljük meg minden elkészített ételünket az odafigyelésünkkel! A hűtőmben mindig lapul egy tyúk, és bizony egy idő után már ráunok a tyúkhúslevesre és a tyúkpörköltre, de ez egy újabb alternatíva, ha a tyúknak mennie kell a frigóból egy újabb lakó kedvéért.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A palacsintákhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...