r
Nosalty Logó

Hólabdatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Hólabdatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

375
Kalória
9.1g
Fehérje
29.6g
Szénhidrátok
24.9g
Zsír
37.3g
Víz
250.4g
Koleszterin
1.9g
Rost
18.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4355.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    2017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2467 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3095 micro
Összesen 4511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral kemény, világos habbá verjük. Egyenként hozzá kanalazzuk a vizet.
  3. Közben gépben kihabosítjuk a fehérjéket egy csipet sóval.
  4. Ehhez adagokban keverjük hozzá a sárgájás habot, majd kanalanként az összeszitált kakaós lisztet.
  5. Kivajazott-lisztezett, 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük a tésztát, és mehet az előmelegített sütőbe és kb. 25-30 perc alatt süssük készre. Végezhetünk tűpróbát, de az első negyedórában semmiképpen se nyissuk ki a sütő ajtaját, összeesik a tészta.
  6. A kész piskótát vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk hűlni, majd ha kell, egy tompa kést mozgassunk körbe körülötte, és csatoljuk le a forma szélét, emeljük ki a piskótát belőle.
  7. Vágjuk középen ketté, fordítsuk a felső részt fejjel lefelé ki az alsó lap mellé.

A krémhez

  1. Miközben sül és hűl a tészta, készítsük el a krémet, mintha csak pudingot főznénk. Egy magasabb szószos edényben forraljuk fel a tejet egy nagyobb darab, vékonyan lehámozott citromhéjjal, ebből egy merőkanállal hűtsünk le picit, ezzel keverjük ki a sárgákat, a cukorral, a vaníliakivonattal.
  2. A tojásos keveréket lassan, folyamatos keverés mellett, csorgassuk a meleg, de már nem forró tejbe. Ezzel hevítsük épp forrásig, közben habverővel keverjük. Egy pár csepp tejjel vagy vízzel keverjük simára a keményítőt, ezt keverjük a tojásos tejhez.
  3. Majd a kókuszliszttel és/vagy sima liszttel sűrítsük be a pudingot. Itt adhatunk még hozzá 1-2 kanál kókuszreszeléket, ha nagyon kókuszosan szeretjük.
  4. Hagyjuk kihűlni és haberővel kihabosított vajjal keverjük simára, így mehet a krém egyik része a tortalapok közé, majd hűtés után a torta tetejére és szélére.

A díszítéshez

  1. A torta szélét szórjuk körbe kókuszreszelékkel, hogy úgy nézzen ki akár egy hólabda, vagy egy kozáksapka.
  2. A torta tetejére mehet olvasztott minőségi étcsokoládé egy kis vajjal keverve. Díszítésképpen pedig szórhatunk rá csokireszeléket, és/vagy kókuszchipset. Hűtve tálaljuk, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Habos-babos, kókuszhavas, csupa csokis torta – idén karácsonykor nem is lehetne finomabb és mutatósabb desszert az asztalon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!