r
Nosalty Logó

Hólabdatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Hólabdatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 375 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4355.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    2017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2467 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3095 micro
Összesen 4511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral kemény, világos habbá verjük. Egyenként hozzá kanalazzuk a vizet.
  3. Közben gépben kihabosítjuk a fehérjéket egy csipet sóval.
  4. Ehhez adagokban keverjük hozzá a sárgájás habot, majd kanalanként az összeszitált kakaós lisztet.
  5. Kivajazott-lisztezett, 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük a tésztát, és mehet az előmelegített sütőbe és kb. 25-30 perc alatt süssük készre. Végezhetünk tűpróbát, de az első negyedórában semmiképpen se nyissuk ki a sütő ajtaját, összeesik a tészta.
  6. A kész piskótát vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk hűlni, majd ha kell, egy tompa kést mozgassunk körbe körülötte, és csatoljuk le a forma szélét, emeljük ki a piskótát belőle.
  7. Vágjuk középen ketté, fordítsuk a felső részt fejjel lefelé ki az alsó lap mellé.

A krémhez

  1. Miközben sül és hűl a tészta, készítsük el a krémet, mintha csak pudingot főznénk. Egy magasabb szószos edényben forraljuk fel a tejet egy nagyobb darab, vékonyan lehámozott citromhéjjal, ebből egy merőkanállal hűtsünk le picit, ezzel keverjük ki a sárgákat, a cukorral, a vaníliakivonattal.
  2. A tojásos keveréket lassan, folyamatos keverés mellett, csorgassuk a meleg, de már nem forró tejbe. Ezzel hevítsük épp forrásig, közben habverővel keverjük. Egy pár csepp tejjel vagy vízzel keverjük simára a keményítőt, ezt keverjük a tojásos tejhez.
  3. Majd a kókuszliszttel és/vagy sima liszttel sűrítsük be a pudingot. Itt adhatunk még hozzá 1-2 kanál kókuszreszeléket, ha nagyon kókuszosan szeretjük.
  4. Hagyjuk kihűlni és haberővel kihabosított vajjal keverjük simára, így mehet a krém egyik része a tortalapok közé, majd hűtés után a torta tetejére és szélére.

A díszítéshez

  1. A torta szélét szórjuk körbe kókuszreszelékkel, hogy úgy nézzen ki akár egy hólabda, vagy egy kozáksapka.
  2. A torta tetejére mehet olvasztott minőségi étcsokoládé egy kis vajjal keverve. Díszítésképpen pedig szórhatunk rá csokireszeléket, és/vagy kókuszchipset. Hűtve tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 984
  • Össznézettség: 7285
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Habos-babos, kókuszhavas, csupa csokis torta – idén karácsonykor nem is lehetne finomabb és mutatósabb desszert az asztalon.

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...