r
Nosalty Logó

Hólabda Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hólabda Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 2876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Kézi habverővel a porcukor felét feloldjuk a forró vízben, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, ezután a tojásos masszához adjuk.
  3. A tojásfehérjéből és a maradék cukorból, kemény habot verünk, majd forgató mozdulatokkal a tojásos masszához adjuk.
  4. A tésztamasszát kivajazott tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc készre sütjük.
  5. A krémhez a lisztet egy kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradékot is, és pépet főzünk belőle (mintha pudingot készítenénk).
  6. Ha elkészült, kihűtjük, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint, a kókuszreszeléket és az aromát.
  7. A kisült és kihűlt kakaós piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután minden másodikat megtöltünk kókuszos krémmel, és összeragasztjuk egy másikkal. Az összeállított sütik oldalát szintén megkenjük a maradék krémmel, és meghempergetjük az oldalát kókuszreszelékben. Amennyiben maradt még a krémből, a tetejét is díszíthetjük vele.
  8. Tálalás előtt érdemes 1-2 órát pihentetni, hogy jól megpuhuljon a sütink.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2583
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne emlékezne erre a finom, puha, kókuszos-kakaós sütire, ami minden presszó és büfé elmaradhatatlan terméke volt? Én már nagyon régóta szerettem volna valami klasszikus, "mindenki kedvence" sütit készíteni, azt hiszem sikerült, mert mindenki örömmel kiáltott fel, amikor meglátta: "Nahát, hólabda... azt imádjuk!!" :) 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...