r
Nosalty Logó

Hidegtál Smaragd konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Hidegtál Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hozzávalók a hidegtálhoz

franciasaláta

Összesen 504 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hozzávalók a hidegtálhoz

franciasaláta

Összesen 2518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hozzávalók a hidegtálhoz

franciasaláta

Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    345 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 504 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    167.6 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6007.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    3344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    1725 micro
  • β-karotin
    9908 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    7061 micro
Összesen 2518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a hidegtálhoz

franciasaláta

Elkészítés

hozzávalók a hidegtálhoz

  1. A franciasalátához a megfőtt krumplikat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a felkarikázott bébirépát, kis kockára vágott csemegeuborkát, borsót, a 2 db zsenge újhagymát belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, mustárt, tejfölt és végül a majonézt is hozzáadjuk. Ezt jól összekeverjük. Hűtőben tároljuk 10 percet a felhasználásig.
  2. Előkészítjük a zöldségeket. Megmossuk őket alaposan folyó víz alatt.
  3. A paradicsomot és a piros retket cikkekre vágjuk, a fehér retket karikára.
  4. A pulykasonkaszeleteket 1-1 kanál franciasalátával töltjük és feltekerjük.
  5. Ovális tálra tesszük a lecsepegtetett salátaleveleket, erre rátesszük a tarjaszeleteket a fehér retek karikákkal váltogatva. A széleire tesszük a feltekert pulykasonkákat. Mellé rakosgatjuk a göngyölt téliszalámit és a kolbászszeleteket. A paradicsommal, piros retekkel, újhagymával és a félbevágott főtt tojással tovább díszítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2269
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegtál Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

Húsvétra készítettem ezt a hidegtálat a locsolóknak.

Hozzávalók

hozzávalók a hidegtálhoz

franciasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...