Hidegtál Smaragd konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
hozzávalók a hidegtálhoz
-
60g burgonya35 kcal
-
100 kcal
-
20g pulykamellsonka22 kcal
-
10g téliszalámi53 kcal
-
10g paprikás szalámi49 kcal
-
10g gyulai kolbász45 kcal
-
48g főtt tojás74 kcal
-
66g fejessaláta6 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
12g retek2 kcal
-
4g retek1 kcal
-
37g újhagyma7 kcal
franciasaláta
Összesen
504
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
hozzávalók a hidegtálhoz
-
300g burgonya173 kcal
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
100g pulykamellsonka110 kcal
-
50g téliszalámi264 kcal
-
50g paprikás szalámi247 kcal
-
50g gyulai kolbász226 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
60g retek9 kcal
-
20g retek3 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
franciasaláta
Összesen
2518
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
hozzávalók a hidegtálhoz
-
11.7g burgonya7 kcal
-
11.7g sertés rövidkaraj19 kcal
-
3.9g pulykamellsonka4 kcal
-
2g téliszalámi10 kcal
-
10 kcal
-
9 kcal
-
9.4g főtt tojás15 kcal
-
12.9g fejessaláta1 kcal
-
7.8g paradicsom1 kcal
-
2.3g retek0 kcal
-
0.8g retek0 kcal
-
7.2g újhagyma1 kcal
franciasaláta
Összesen
97
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1201.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 306.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 345 micro
-
β-karotin 1982 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 1412 micro
Összesen
504
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 167.6 g
Zsír
-
Összesen 149 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6007.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1604 mg
-
Nátrium 3344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1534.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1309 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 747 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 1000 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 1725 micro
-
β-karotin 9908 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 7061 micro
Összesen
2518
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
hozzávalók a hidegtálhoz
-
3 közepes db burgonya
-
30 dkg sertés rövidkaraj
-
10 dkg pulykamellsonka
-
4 db főtt tojás
-
1 közepes fej fejessaláta
-
2 közepes db paradicsom
-
3 db retek
-
1 db retek
-
2 db újhagyma
franciasaláta
Elkészítés
hozzávalók a hidegtálhoz
- A franciasalátához a megfőtt krumplikat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a felkarikázott bébirépát, kis kockára vágott csemegeuborkát, borsót, a 2 db zsenge újhagymát belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, mustárt, tejfölt és végül a majonézt is hozzáadjuk. Ezt jól összekeverjük. Hűtőben tároljuk 10 percet a felhasználásig.
- Előkészítjük a zöldségeket. Megmossuk őket alaposan folyó víz alatt.
- A paradicsomot és a piros retket cikkekre vágjuk, a fehér retket karikára.
- A pulykasonkaszeleteket 1-1 kanál franciasalátával töltjük és feltekerjük.
- Ovális tálra tesszük a lecsepegtetett salátaleveleket, erre rátesszük a tarjaszeleteket a fehér retek karikákkal váltogatva. A széleire tesszük a feltekert pulykasonkákat. Mellé rakosgatjuk a göngyölt téliszalámit és a kolbászszeleteket. A paradicsommal, piros retekkel, újhagymával és a félbevágott főtt tojással tovább díszítjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2269
- Feltöltés dátuma: 2015. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Húsvétra készítettem ezt a hidegtálat a locsolóknak.