Hidegtál madár formában
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A madárhoz
-
50g sonkatök19 kcal
-
5g retek1 kcal
-
50g fekete retek6 kcal
A hidegtálhoz
-
19g paprikás kolbász85 kcal
-
38g paprikás szalámi185 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
45 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g lapkasajt45 kcal
-
20g kovászos uborka3 kcal
A díszítéshez
-
25g paradicsom5 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g zselatin8 kcal
Összesen
609
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A madárhoz
-
200g sonkatök76 kcal
-
20g retek3 kcal
-
200g fekete retek22 kcal
A hidegtálhoz
-
75g paprikás kolbász339 kcal
-
150g paprikás szalámi740 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
80g füstölt szalonna524 kcal
-
100g füstölt-főtt tarja180 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g lapkasajt179 kcal
-
80g kovászos uborka12 kcal
A díszítéshez
-
100g paradicsom18 kcal
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Összesen
2427
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A madárhoz
-
14.7g sonkatök6 kcal
-
1.5g retek0 kcal
-
14.7g fekete retek2 kcal
A hidegtálhoz
-
5.5g paprikás kolbász25 kcal
-
11g paprikás szalámi54 kcal
-
7.4g gépsonka10 kcal
-
5.9g füstölt szalonna39 kcal
-
7.4g füstölt-főtt tarja13 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
3.7g lapkasajt13 kcal
-
5.9g kovászos uborka1 kcal
A díszítéshez
-
7.4g paradicsom1 kcal
-
4.4g újhagyma zöldje1 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
Összesen
178
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2169.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 1791 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 163.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 378 micro
-
β-karotin 2543 micro
-
β-crypt 1465 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 603 micro
Összesen
609
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 131 g
Zsír
-
Összesen 190.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8677.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 7165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 653.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 489 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 1511 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 5861 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2410 micro
Összesen
2427
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 749 micro
-
β-crypt 432 micro
-
Likopin 190 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
A madárhoz
-
20 dkg fekete retek
A hidegtálhoz
-
75 g paprikás kolbász
-
15 dkg paprikás szalámi
-
2 közepes db kovászos uborka
A díszítéshez
-
2 közepes db újhagyma zöldje
Elkészítés
A madárhoz
- A sütőtökből kifaragjuk a madár testét, a szárnyakat és a farokrészt külön-külön. A fehérretekből a farokra és a szárnyakra egy-egy rátétet készítünk.
- A farok részre feketeretekből is kerül egy rátét. A feje búbján a dísz, a szeme, a csőre szintén feketeretek.
- A szárnyak, a farokrész fogvájóval lett odaerősítve.
- A főttojásokat hosszában feszeleteljük, a gépsonkát átlósan kettévágjuk, a csemege karajszeleteket elfelezzük, az uborkát felkarikázzuk.
- A fehérretekből ovális szeleteket vágunk, a maradékot szeljük, és a szeletekből kis korongokat szaggatunk.
- A lapka sajtot is felezve használjuk fel.
- A kép segítségével vagy tetszés szerint a hozzávalókat a tálcára rendezzük, olvasztott aszpikkal lekenjük.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 51962
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Ajánló
Azért jelöltem be nehéznek az elkészítését, mert a sütőtököt sokkal nehezebb volt faragni, mint bármelyik másik hozzávalót! Arra gondoltam, hogy lehet túl érett volt a tök.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Úgy alakult, hogy a kislányom farsangjára kellett hidegtálat készítenem. Mivel nagyon megtetszett neki a pávás, úgy gondoltam, hogy mégse legyen már pont olyan, hát elkezdtem paradicsommadarat faragni. Interneten is megnéztem, és be kellett látnom, hogy ez nem az! Így tehát ez a madár a képzelet szüleménye lett! Ha tud valaki valami kedves nevet ennek a madárnak, várom az ötleteket!