Hideg Litván Borscs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g kaukázusi kefir153 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
125g cékla36 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
23g zöldhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
Összesen
515
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g kaukázusi kefir610 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
500g cékla144 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
Összesen
2059
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
26.5g kaukázusi kefir16 kcal
-
13.3g joghurt8 kcal
-
10.6g kígyóuborka2 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
13.3g cékla4 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
2.4g zöldhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
26.5g burgonya15 kcal
Összesen
54
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1700.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 549 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 702.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
515
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.7 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6802.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 2196 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 520 mg
-
Foszfor 2579 mg
-
Nátrium 1357 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2809.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 759 micro
-
Kolin: 1076 mg
-
Retinol - A vitamin: 792 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2002 micro
Összesen
2059
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
10 dl kaukázusi kefir
-
5 dl joghurt
-
1 közepes db kígyóuborka
-
5 db tojás
-
0.5 kg cékla
-
kapor ízlés szerint
-
1 közepes db zöldhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kg burgonya
Elkészítés
- Nagylyukú reszelőn reszeljük le az uborkát és a céklát.
- Vágjuk apróra a kaprot és a hagymát.
- Egy nagyobb lábasba beleöntjük a joghurtot és a kefírt, beletesszük az uborkát, céklát, kaprot, hagymát, ízlés szerint sózzuk.
- A megfőtt tojásokat vagy felvágjuk csíkokra (kétszer a tojásszeletelőn átmegyünk rajtuk) és beletesszük a kész borscsba, vagy pedig kettévágjuk őket,és külön-külön a tányérokba rakjuk.
- Egy evőkanálnyi tejföllel, valamint főtt (esetleg tört) burgonyával tálaljuk! Hidegen vagy langyosan fogyasszuk.
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 20034
- Feltöltés dátuma: 2011. január 29.
Ajánló
Ha a kefír elég sűrű és zsíros, akkor elegendő csak az bele, a joghurtot elhagyhatjuk. Ajánlatos kisuborkákkal elkészíteni, mivel azok aromásabbak a salátának való uborkánál. Céklabefőttel is készíthetjük, de csak ha nem túl ecetes! Ekkor kb. 0,5 liternyi lé mehet a leveshez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Legyen ez az első igazi litván recept a Nosalty-n! A litvánok egyébként többféle képpen is készítik a borscsot (Kelet-Európában közkedvelt szláv egytálétel céklával, esetleg marhahússal), de ez a fajta kimondottan meleg nyári hónapokban készítendő, mivel leginkább akkor jutni hozzá a friss alapanyagokhoz.