Hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1430
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
93
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1880.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 596 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 684 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 503.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1095 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3761.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 1193 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 1367 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1007.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2189 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 538 mg
-
D vitamin: 1305 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 882 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
1430
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
300 g lazac
-
500 g újkrumpli
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
150 g görög joghurt
-
3 csokor kapor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Igen, elég 150 fokra, mivel lassan sütjük a lazacot.
- Szórjuk meg a lazacszeletetünket ízlés szerint sóval. Csepegtessünk olívaolajat a tepsink aljára. Fektessük rá a tepsinkre a lazacot, és csepegtessünk a tetejére is olívaolajat. Süssük 15-25 percig, félidőben forgassuk meg őket, hogy alaposan átsüljenek. A sütés után hagyjuk kihűlni, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe.
- Főzzük meg az újkrumplit sós, forrásban lévő vízben, amíg megpuhul (kezdjük el az ellenőrzést 8 percnél, de akár 12 percig is eltarthat).
- Amíg fő a krumpli, melegítsünk két evőkanál olívaolajat serpenyőben. Amint forró, vegyük le, és villával vagy mini habverővel keverjünk bele 1 teáskanál pirospaprikát és egy csipet sót.
- Dolgozzuk össze a joghurtot és a friss kaprot egy konyhai robotgépben addig, amíg a kapor teljesen be nem épül, és a joghurt élénkzöldszínű lesz. Ízesítsük sóval.
- Miután elkészült a burgonya, lecsepegtetjük és megszórjuk sóval (akár egy pici borssal vagy őrölt chilipehellyel). Hagyjuk egy kicsit hűlni, közben egy villával lemezeire/rostokra bontjuk a lazacot. Kenjük fel a kapros joghurtot a tányérunk aljára, majd tegyük a tetejére a lazacot és a burgonyát. Csepegtessük rá egy kis paprikás olajat, és szórjuk meg a maradék kaporral.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 94
- 7 napos nézettség: 563
- Össznézettség: 5364
- Feltöltés dátuma: 2021. június 23.
Ajánló
Lassan sütni, majd hűteni - Ettől lesz ez a nyári lazacos, újkrumplis fogás igazán frissítő. Na meg a friss kaportól. Egy hidegen és melegen is egyaránt tökéletes fogást mutatunk nektek, mely tökéletes nyáresti vacsora lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
A hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal üde nyári receptjében nem kell hosszú perceket állni a tűzhely felett, a lazac itt lassú sütéssel készül el meglepően rövid idő alatt. A lassú sütés egyik előnye, hogy a hal szaftos, belül friss és puha, kívül kellemesen ropogós lesz. Ehhez a nyári, könnyed mégis laktató ételhez csak néhány egyszerű fűszer kell majd, melyeknek köszönhetően egy kellemes, üdítő fogást kapunk.