r
Nosalty Logó

Hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

715
Kalória
47.2g
Fehérje
57.7g
Szénhidrátok
35.8g
Zsír
503.8g
Víz
69g
Koleszterin
9.9g
Rost
1.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3761.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1007.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2189 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    538 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Igen, elég 150 fokra, mivel lassan sütjük a lazacot.
  2. Szórjuk meg a lazacszeletetünket ízlés szerint sóval. Csepegtessünk olívaolajat a tepsink aljára. Fektessük rá a tepsinkre a lazacot, és csepegtessünk a tetejére is olívaolajat. Süssük 15-25 percig, félidőben forgassuk meg őket, hogy alaposan átsüljenek. A sütés után hagyjuk kihűlni, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe.
  3. Főzzük meg az újkrumplit sós, forrásban lévő vízben, amíg megpuhul (kezdjük el az ellenőrzést 8 percnél, de akár 12 percig is eltarthat).
  4. Amíg fő a krumpli, melegítsünk két evőkanál olívaolajat serpenyőben. Amint forró, vegyük le, és villával vagy mini habverővel keverjünk bele 1 teáskanál pirospaprikát és egy csipet sót.
  5. Dolgozzuk össze a joghurtot és a friss kaprot egy konyhai robotgépben addig, amíg a kapor teljesen be nem épül, és a joghurt élénkzöldszínű lesz. Ízesítsük sóval.
  6. Miután elkészült a burgonya, lecsepegtetjük és megszórjuk sóval (akár egy pici borssal vagy őrölt chilipehellyel). Hagyjuk egy kicsit hűlni, közben egy villával lemezeire/rostokra bontjuk a lazacot. Kenjük fel a kapros joghurtot a tányérunk aljára, majd tegyük a tetejére a lazacot és a burgonyát. Csepegtessük rá egy kis paprikás olajat, és szórjuk meg a maradék kaporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C

A hideg lazac és fűszeres újburgonya kapros joghurttal és paprikaolajjal üde nyári receptjében nem kell hosszú perceket állni a tűzhely felett, a lazac itt lassú sütéssel készül el meglepően rövid idő alatt. A lassú sütés egyik előnye, hogy a hal szaftos, belül friss és puha, kívül kellemesen ropogós lesz. Ehhez a nyári, könnyed mégis laktató ételhez csak néhány egyszerű fűszer kell majd, melyeknek köszönhetően egy kellemes, üdítő fogást kapunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!