r
Nosalty Logó

Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2153 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 360 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2335.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    7060 micro
  • β-crypt
    545 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 2153 kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a gyümölcsöket, és szükség szerint kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasba beletesszük az összes gyümölcsöt, belekeverjük a cukrot, fűszereket, citromkarikát, és víz nélkül lassú tűzön szétfőzzük. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Ha langyosra hűlt, eltávolítjuk a szegfűszeget és a citromot, majd turmixgéppel pépesítjük, beleöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Ízlés szerint még cukrozzuk vagy fűszerezzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. Utána előhűtött tányérokba adagoljuk, felvert habtejszínnel és gyümölcsökkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 952
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Meleg, nyári napokon nagyon szeretjük a hűsítő leveseket. Ilyen a hűtőszekrényben rejlő, ötletszerűen összeválogatott gyümölcsökből készített krémleves is. Nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...