r
Nosalty Logó

Hiánypótló vegetáriánus rakott krumpli (spenótos-pórés-gorgonzolás)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Hiánypótló vegetáriánus rakott krumpli (spenótos-pórés-gorgonzolás)
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

499
Kalória
21.1g
Fehérje
35.7g
Szénhidrátok
30.6g
Zsír
237.4g
Víz
225.8g
Koleszterin
3.8g
Rost
5.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott krumplihoz

Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott krumplihoz

Összesen 2996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott krumplihoz

Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    237.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3421 micro
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10002 g
  • Cink
    411 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2571 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    3789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2098 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9189 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20523 micro
Összesen 2996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

A rakott krumplihoz

  1. A tojásokat 12 perc alatt keményre főzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A krumplit meghámozzuk és egy uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A spenótot megpároljuk, a póréhagymát pedig felaprítjuk. A tejszínt elkeverjük a szerecsendióval, és belereszeljük a fokhagymákat.
  2. Előmelegítjük a sütőt 130 fokra, és kivajazunk egy vaslábost, tepsit vagy jénai edényt. A krumplit fejben három részre osztjuk, a tojást, gorgonzolát, pórét és spenótot pedig kettőre. Az edénybe tesszük a krumpli harmadát, majd a fele tojást, sajtot, spenótot és pórét. A réteget sózzuk, borsozzuk, illetve megszórjuk provence-i fűszerkeverékkel. Ráöntjük a tejszín harmadát. Jöhet újabb réteg krumpli, kiegészítők, fűszerezés és tejszín, majd az egészet egy réteg krumplival zárjuk és nyakon öntjük a maradék tejszínnel.
  3. A rakott krumplit lefedjük (vaslábos tetejével, alufóliával) majd két órára a sütőbe tesszük. Ha lejárt az idő, felvesszük 200 fokosra a sütőt, a rakott krumpliról levesszük a fedést és megszórjuk panko morzsával és reszelt gruyére sajttal. További 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk a tetejét. Nagyjából 15 percig hagyjuk pihenni, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 130 perc

Vannak ételek, amelyek húsmentesen egyszerűen értelmüket vesztik – a listát magabiztosan vezeti a magyaros rakott krumpli. Persze mindez csak annak köszönhető, hogy a vega verziót úgy akarjuk megalkotni, hogy elveszünk belőle dolgokat, de a helyükre nem teszünk vissza semmit. Ilyen stratégiával pedig nem csoda, ha összeomlik a recept, no meg az abba vetett hit. Nekem a megváltás Dragomán György Adjuk meg a módját! c. könyvét olvasva érkezett: ő ugyanis olyan keretek közé foglalta a húsmentes rakott krumplit, hogy az végre egy vegetáriánus számára is értelmezhető étellé vált. Remélem másnak is hasonló élményt okoz majd a recept.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!