r
Nosalty Logó

Házias kávékocka

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Házias kávékocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

1025
Kalória
11.9g
Fehérje
125.6g
Szénhidrátok
55.1g
Zsír
78.5g
Víz
245.4g
Koleszterin
3.8g
Rost
78.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1025 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 6147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 365 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1025 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3061.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.8 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    470.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2704 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 6147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. Egy üstben habosra keverjük a tojások sárgáját, a vízzel és a cukorral. Ezután belekeverjük az olajat, majd a sütőporral összeszitált lisztet. Majd ezt követően beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.
  2. Egy méretesnek ítélt tepsit (nálam ez 28x19 cm) kibélelünk sütőpapírral. Ebbe simítjuk a piskótamasszát. Előmelegített 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb. 15-20 perc. A kész piskótát egy deszkára borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt és hidegre hűtjük.

Krémhez

  1. Az instant kávét elkeverjük forró vízzel vízzel, hogy teljesen feloldódjanak a kávészemek. Langyosra hűtjük. Amennyiben főzött kávét használunk, szintén hagyjuk kihűlni.
  2. A kávét ráborítjuk a darált kekszre és elkeverjük. Kása állagúnak kell lenni! Ha szükséges öntsünk még rá kávét.
  3. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Ebbe tesszük bele a kávés keksz-kását, majd tovább keverjük. Ezután ízesítjük a rumaromával.
  4. A piskótát félbevágjuk, és megtöltjük a krémmel. A máz elkészültéig hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A hozzávalókat egy méretes lábaskában összekeverjük, majd lassú tűzön felforrósítjuk. Szép fényes csokimázat kell kapnunk.
  2. Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, amíg a máz megszilárdul. A kész kávés süteményt kockákra vágjuk és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x19
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!