r
Nosalty Logó

Házi zsemle Péter konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi zsemle Péter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1653 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6611.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 3372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet kimérjük a gép tartályába, és beleszórjuk a cukrot, az élesztőt és a vajat vagy margarint. (A vajat lehet olvasztva is, de én a hűtőből belekockázom.)
  2. A lisztet kimérjük, és beleszórjuk a sót és a sikért. Jól összeforgatjuk.
  3. A lisztes keverék mehet a gépbe, és dagasztó programmal elindítjuk. Mikor a második dagasztás leáll (az én gépem kétszer dagaszt), akkor kivesszük deszkára, és kiporciózzuk (lehet egyben is).
  4. A sütőt előmelegítjük, és sütőpapíros lemezre (tepsire) rakjuk, hogy legalább 2-3 cm legyen közöttük. Lekenjük tojással, és megszórjuk magokkal (lehet natúr is).
  5. Mikor a tészta jól megkelt, akkor mehet be a sütőbe (150 C), és addig sütjük, míg az alja szép aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4201
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy könyvből néztem ki, de tovább kellett fejlesztenem, mert az első zsemlék nem igazán lettek jók. A sikért bioboltban vettem meg, és rengeteg mindenhez lehet használni. Meguntam, hogy a pékárukban találtam bizonyos nem odaillő dolgokat, és elhatároztam, hogy nekiállok itthon csinálni kenyeret, zsemlét. 3-4 napig is puha marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...