r
Nosalty Logó

Házi túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Házi túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

Összesen 1660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

Összesen 6636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.9 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    178 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.1 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.6 g
  • Cink
    918 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    710 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    89 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2665 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 6636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztát gyúrunk: a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat a cukrorral, vajjal, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjjal. Majd pihentetjük kb. 15 percig.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a túró tölteléket. A házi túrót, a vajat, a cukrot, a búzadarát, az almakockákat, a mazsolát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert hab felét, majd óvatosan a maradék habot is.
  3. A tészta felét kinyújtjuk, egy vajjal kikent lisztezett tepsibe helyezzük, 15 percig elősütjük 190 fokon.
  4. Rátesszük a túrótölteléket, rácsosan lefedjük. Aki nem akar bíbelődni, kinyújtja a tészta másik felét és a tölteléket lefedi.
  5. A tészta tetejét finoman villával megszúrkáljuk.
  6. Majd kb 40 perc alatt 190 fokon megsütjük.
  7. Amikor elkészült, hűlni hagyjuk. A tetejét vaníliáscukorral megszórjuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 126956
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 05.

Ajánló

Minden sütni szerető háziasszonynak és úrnak ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi túrós lepény
Mártika és Feri 107 recept

A középkori parasztkonyhán a legegyszerűbb a gyúrt tésztából sült lepény volt.   2007 -ben a www.szon.hu receptversenyére készült lepényem receptje. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...