Házi sajt Petruska konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 32% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
422
kcal
- 32% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
1690
kcal
- 32% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3368.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 2507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
422
kcal
- 32% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.3 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13475.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 3436 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 10028 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.8 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1690
kcal
- 32% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A nyers tejet felforraljuk, és 3 percig forraljuk.
- Beleteszünk 2 evőkanál ecetet, és tovább forraljuk. Ha nem válik el rendesen a savó, akkor teszünk bele még ecetet. 2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
- Egy nagy tálba beleteszünk egy szűrőt, ebbe pedig egy muszlinkendőt vagy egy tiszta textil pelenkát. Ezután beleöntjük a tejet. Leszűrjük, hagyjuk, hogy kicsepegjen egy kicsit. Beleöntjük egy tálba, és befűszerezzük. Ha nem elég sós, azt is tehetünk bele. Persze a fűszerezést lehet saját ízlésünk szerint variálni.
- Ha megvagyunk a fűszerezéssel, akkor visszacsomagoljuk a textilbe a sajtot, és a szűrőbe vagy valami lyukacsos formába tesszük a majdnem sajtunkat. A tetejére valami sima tányért vagy tálcát teszünk, erre nehezék kerül. Ásványvizes palack, kézi súlyzó vagy ami erre alkalmas. Minimum 4 órát vagy egy egész éjszakán át így hagyjuk.
- Pihentetés után már lehet is enni! Ha nem elég sós, vagy esetleg attól tartunk, hogy nem fogy el hamar, akkor kívül jól sózzuk meg.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16508
- Feltöltés dátuma: 2012. január 28.
Ajánló
Ajándéknak is alkalmas, de otthoni csemegézésre is jó!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Barátnőm hozott házi sajtot kóstolni, tőle és az internetről szedegettem össze a lépéseket. Igaz,ő még meg is füstölte kicsit. Úgy még finomabb. 3 liter tejből nekem 50 dkg sajt lett. A savót is érdemes eltenni, sok mindenre jó! Arclemosó, házi kenyérbe víz helyett vagy csak simán meg is lehet inni.