r
Nosalty Logó

Házi, majonézes burgonyasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Házi, majonézes burgonyasaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

392
Kalória
5.7g
Fehérje
36.8g
Szénhidrátok
25.9g
Zsír
207.8g
Víz
64.9g
Koleszterin
3.2g
Rost
12.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5965.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    3842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott, de egészben hagyott, megmosott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a forró vizet, majd hideg vízzel felengedjük, többször cseréljük rövid időn belül, így elősegítjük a burgonya lehűlését. De ne áztassuk benne! Amikor már hűlt, leöntjük végleg a vizet, s hagyjuk hűlni. Ezalatt egy nagyobb tálba - lehetőleg, aminek fedele is van - vékonyra felszeleteljük az egyik hagymát, megsózzuk (az egyik kávéskanálnyi sóval), hagyjuk állni rövid ideig.
  2. Ha már a hagyma kissé puhult, hozzáöntjük a tejfölöket, a mustárt, majonézt, fehér borsot, cukrot, sót (a másik kávéskanálnyi), s alaposan kikavarjuk. Ezután a citromlével kavarjuk ki, majd ráreszeljük citromreszelőn a második hagymát, s ezzel is jól összekavarjuk.
  3. Ha a burgonya kihűlt, a tejfölös keverékre kockázzuk, s alaposan összekavarjuk az egészet, hogy minden burgonyakockát érje a finom tejfölös keverék.
  4. Rátesszük a fedelét (vagy lefedjük fóliával), s egy éjszakára hűtőbe tesszük! Jól összeérnek az ízek, a burgonya átveszi a tejfölös keverék finom ízét, magába is szívja kissé. Ez így nem száraz, de nem is folyik, pont tökéletes, az ízéről nem is beszélve! Bármilyen sülthöz tálalhatjuk - tálalás előtt kavarjuk át -, több napig is eláll! Vendégek - nem utolsó sorban, a család - imádni fogják! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Isteni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Finom, ízletes, gyors... hidegtálakhoz is.....imádjuk ezt is... én önmagában is.....érdemes kipróbálni....

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!