r
Nosalty Logó

Házi, majonézes burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Házi, majonézes burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5965.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    3842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, de egészben hagyott, megmosott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a forró vizet, majd hideg vízzel felengedjük, többször cseréljük rövid időn belül, így elősegítjük a burgonya lehűlését. De ne áztassuk benne! Amikor már hűlt, leöntjük végleg a vizet, s hagyjuk hűlni. Ezalatt egy nagyobb tálba - lehetőleg, aminek fedele is van - vékonyra felszeleteljük az egyik hagymát, megsózzuk (az egyik kávéskanálnyi sóval), hagyjuk állni rövid ideig.
  2. Ha már a hagyma kissé puhult, hozzáöntjük a tejfölöket, a mustárt, majonézt, fehér borsot, cukrot, sót (a másik kávéskanálnyi), s alaposan kikavarjuk. Ezután a citromlével kavarjuk ki, majd ráreszeljük citromreszelőn a második hagymát, s ezzel is jól összekavarjuk.
  3. Ha a burgonya kihűlt, a tejfölös keverékre kockázzuk, s alaposan összekavarjuk az egészet, hogy minden burgonyakockát érje a finom tejfölös keverék.
  4. Rátesszük a fedelét (vagy lefedjük fóliával), s egy éjszakára hűtőbe tesszük! Jól összeérnek az ízek, a burgonya átveszi a tejfölös keverék finom ízét, magába is szívja kissé. Ez így nem száraz, de nem is folyik, pont tökéletes, az ízéről nem is beszélve! Bármilyen sülthöz tálalhatjuk - tálalás előtt kavarjuk át -, több napig is eláll! Vendégek - nem utolsó sorban, a család - imádni fogják! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Isteni!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12808
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, ízletes, gyors... hidegtálakhoz is.....imádjuk ezt is... én önmagában is.....érdemes kipróbálni....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...