Házi májkrém zsályával és chilivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Napfény és fűszer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
118
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
705
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9987 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 617 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 9987 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
118
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2863.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 153 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 1368 mg
-
Nátrium 757 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 405.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59920 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3699 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 59920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
705
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7416 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 7416 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsír felén ropogósra sütjük a zsálya leveleket, majd kiszedjük.
- A fűszeres zsírban megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a chilit és a feldarabolt kacsamájat.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Néhány perc alatt megsütjük.
- Csak annyira sütjük meg, hogy véres már ne legyen, de még puha belül rózsaszínes. Amikor elzárjuk a lángot, a hő még akkor is dolgozik a máj belsejében.
- Amikor langyosra hűlt a máj, hozzáadjuk a maradék zsírt, a sült zsálya levelek 2/3-át, a mustárt, és botmixerrel eldolgozzuk krémes állagúra.
- Ha szükséges, még fűszerezzük.
- Kis tálkákba tesszük, rárakjuk a maradék leveleket, és lezárjuk forró zsírral a tetejüket.
- Jól kihűtjük, és fogyasztható is.
- Mi a felső zsírréteget is elkenjük, de ha valaki nem szereti, szépen le lehet szedni a tetejéről.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 13823
- Feltöltés dátuma: 2013. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Napfény és fűszer
34 recept
Pikk-pakk reggeli.:)