r
Nosalty Logó

Házi krumplis kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Házi krumplis kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

552
Kalória
14.4g
Fehérje
103.2g
Szénhidrátok
7.9g
Zsír
103.9g
Víz
5.9g
Koleszterin
4.5g
Rost
2.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1833.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14670.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    12293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    831.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 4412 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, sós vízben megfőzzük, melegen áttörjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Hagyjuk, hogy jól megkeljen.
  4. A vizet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a sót.
  5. A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a szódabikarbónát, hozzátesszük az áttört burgonyát, és összekeverjük.
  6. Közepére öntjük az élesztőt, és a vízzel jól összedagasztjuk.
  7. Akkor jó a tészta, ha az edényről és a kezünkről is leválik, állaga közepesen kemény.
  8. A tésztából cipót formázunk, meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk.
  9. Meleg helyen 60 percig kelesztjük.
  10. Ha megkelt, átgyúrjuk, és belegyúrjuk az olvasztott zsírt.
  11. Tetszés szerint formázzuk, és megzsírozott tepsire vagy sütőformába tesszük.
  12. 20-30 percig újra kelesztjük.
  13. Vizes kézzel megkenjük, 2-3 helyen késsel bevágjuk.
  14. Normál gázsütőben közepes erősséggel 50-60 percig sütjük.
  15. Ha megsült, vizes kézzel megmosdatjuk, és rácsra tesszük hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 100 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mostanában nehéz igazán jó kenyeret találni. Néha nem kaptam olyat, amilyet szerettem volna. Elkezdtem próbálkozni, és néhai nagymamám receptjét kicsit átalakítva, kemence nélkül született ez a recept. Nagyon kiadós, és viszonylag könnyen készíthető. Megéri a fáradságot, mert belengi a házat a sülő kenyér csodás illata. Nem keményedik, és savanyodik meg, és garantáltan elfogy. Elkészíteni a tésztáját nem több fáradság, mintha az ember egy buktát vagy kalácsot dagaszt meg. Próbálkoztam, miben lehetne formásra sütni, és megtaláltam a megoldást. Régi, jó ovális kacsasütőm teteje lett az én kenyérsütő formám. Nagyon szépen sül benne, és megtartja a formáját. Ebből a liszt mennyiségből 1,60-1,75 kg-os kenyér készül.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!