r
Nosalty Logó

Házi krémes helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Házi krémes helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 5905 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    370.8 g
  • Telített zsírsav
    260 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3597.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 5905 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítsük el, ha lehet, előtte való este a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, rákenjük az 5 dkg puha vajat, feltekerjük, mint a beiglit, fóliába csavarjuk, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap kivesszük a tésztát, 2 részre osztjuk. Egy tepsi fordított oldalát megvajazzuk, a tésztá tetejét kicsit permetezzük megolajjal, hogy ne ragadjon a nyújtófára (ezt is beolajozhatjuk), és kinyújtjuk.
  4. A másik lappal is ugyanúgy járunk el, csak sütés előtt a tepsin kockára vágjuk.
  5. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  6. Megfőzzük a liter tejből, a pudingporral és a cukorral, 4 tojássárgájával a krémet, és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és még forrón a pudinghoz keverjük.
  7. A Hulala tejszínhez adunk 1 vagy 1,5 csomag vaníliás cukrot (ízlés szerint), és kemény habbá verjük.
  8. Az első lapra rásimítjuk a főtt krémet kihűlve, majd erre jön a felvert tejszínhab, és rárakjuk a kockára vágott tésztát.
  9. Tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10773
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 27.

Ajánló

A  tésztát ne gyúrjuk túl lágyra és legjobb,ha másnapig hűtőben tartjuk,utánna nyújtsuk ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A tésztája az ecetes kifli receptje, ami nekem nagyon ízlik, finomabb,mint  a vásárolt leveles tészta. Ezzel a tésztával most sütöttem meg először, de ezek után csakis ezt fogom használni. Másnap is finom, és nem olyan, mint a vett leveles tészta, nyúlós, mint a cipő talp.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A krémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...