Házi kenyér cserépedényben sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
150g finomliszt546 kcal
-
8 kcal
-
80g víz0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
7 kcal
Összesen
567
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
750g finomliszt2730 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
400g víz0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
12g só0 kcal
-
35 kcal
Összesen
2835
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
59.7g finomliszt217 kcal
-
3.2g friss élesztő3 kcal
-
31.8g víz0 kcal
-
4g tej2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
225
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1264.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 103.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
567
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.3 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6323.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 944 mg
-
Nátrium 4719 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 516.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 509 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
2835
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
225
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
75 dkg finomliszt
-
4 dkg friss élesztő
-
4 dl víz
-
0.5 dl tej
-
1 csipet cukor
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- Kimérjük egy kelesztésre alkalmas tálba a lisztet, és elkeverjük benne a sót. Egy mélyedést alakítunk ki a közepén, abba beleöntjük a meglangyosított cukros tejet, és a szintén meglangyosított víz kb. felét, majd belemorzsoljuk a közepébe az élesztőt. Csak friss élesztőt használjunk! Lefedjük, és hagyjuk 5-10 percet, hogy elkezdjen dolgozni az élesztő.
- Ezután hozzáadagoljuk a maradék kézmelegre meglangyosított vizet, és fakanállal addig kavarjuk, míg nagyjából összeáll a tészta, majd kézzel vagy dagasztóspirállal jól kidolgozzuk, amíg szép homogén állagú nem lesz. Letakarjuk, és langyos helyen legalább duplájára kelesztjük, ez kb. 1,5-2 óra.
- A Pataki-tálnak vízben kell áznia sütés előtt legalább egy órát, így a fedelével együtt beáztatjuk, hogy teljesen ellepje a víz.
- Miután megkelt a tészta, a Pataki tálat kivesszük a vízből, kibéleljük sütőpapírral, amit lekenünk pár csepp olajjal. A tésztát kiborítjuk egy deszkára, óvatosan hosszúkás formára megformázzuk, majd belehelyezzük a tálba, a tetejét bevagdossuk pár helyen, és lekenjük vízzel.
- Fedél alatt, hideg sütőbe téve 220 C-on kezdjük sütni, majd 35 perc után levesszük a tál fedelét, és mérsékeljük a hőfokot 180 °C-ra. Fedél nélkül még további 15-20 percig sütjük, míg szépen megpirul a teteje. Isteni ropogós lesz a héja, könnyű a tésztája…
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 404
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 84
- Össznézettség: 131426
- Feltöltés dátuma: 2015. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Allisc
56 recept
Egyszerű, de nagyszerű recept, sem a hozzávalók, sem a kidolgozás terén nincs túlkomplikálva. Egy olasz szakácskönyvben találtam rá, és azóta ezzel a recepttel sütöm nemcsak a kenyeret, hanem a bagettet, a cipókat és a pizzát is, arányosan lehet csökkenteni a hozzávalók adagját kisebb cipó sütése esetén.