r
Nosalty Logó

Házi croissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi croissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    2498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 2483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (a vaj/margarin kivételével) alaposan összedagasztjuk, és hűtőben pihentetjük kb. 1 órát.
  2. Utána a vajat 7 egyforma részre osztjuk, a tésztát pedig 8 gombócra szedjük. A tésztadarabokat enyhén lisztezett felületen kb. 15 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. Vesszük az első lapot, és megkenjük egy adag vajjal. Majd ráterítjük a következő tésztalapot, kenjük, és így tovább. A tetejére persze csak tészta kerül.
  3. Miután ezzel megvagyunk, elkezdjük kinyújtani, óvatosan, ügyelve arra, hogy ne nyomódjon ki túlságosan a vaj, ne másszanak el a lapok egymástól. Kb. 35-40 cm átmérőjűre nyújtjuk.
  4. 16 cikkre osztjuk, és kifliszerűen feltekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe is rakhatjuk, majd hűtőbe tesszük. Legjobb egy éjszakára, de ha "sietős", akkor kb. 4-5 óra is megfelel, mert ezalatt is szépen megkel.
  6. Sütés előtt még lekenjük őket tojássárgával, és sütjük. Előmelegítés nélküli sütőben süssük 180°C-on, amíg szép aranybarna nem lesz (30-40 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 13807
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egyik jó barátnőmtől kaptam, aki egyben munkatársam is. Ő ajánlotta, többszöri elkészítés után. Családomnak készítettem hétvégi reggelire. Előtte este ledagasztottam (reggelig hűtőben pihentettem), formáztam, és reggel frissen sütöttem. Nagy sikere volt, nagyon ízlett mindenkinek, kakaót kínáltam mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...