Házi croissant
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
621
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
2483
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 924.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 625 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
621
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 118 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3698.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 640 mg
-
Nátrium 2498 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 187.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 1097 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
2483
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
323
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat (a vaj/margarin kivételével) alaposan összedagasztjuk, és hűtőben pihentetjük kb. 1 órát.
- Utána a vajat 7 egyforma részre osztjuk, a tésztát pedig 8 gombócra szedjük. A tésztadarabokat enyhén lisztezett felületen kb. 15 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. Vesszük az első lapot, és megkenjük egy adag vajjal. Majd ráterítjük a következő tésztalapot, kenjük, és így tovább. A tetejére persze csak tészta kerül.
- Miután ezzel megvagyunk, elkezdjük kinyújtani, óvatosan, ügyelve arra, hogy ne nyomódjon ki túlságosan a vaj, ne másszanak el a lapok egymástól. Kb. 35-40 cm átmérőjűre nyújtjuk.
- 16 cikkre osztjuk, és kifliszerűen feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe is rakhatjuk, majd hűtőbe tesszük. Legjobb egy éjszakára, de ha "sietős", akkor kb. 4-5 óra is megfelel, mert ezalatt is szépen megkel.
- Sütés előtt még lekenjük őket tojássárgával, és sütjük. Előmelegítés nélküli sütőben süssük 180°C-on, amíg szép aranybarna nem lesz (30-40 perc).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13830
- Feltöltés dátuma: 2014. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A receptet egyik jó barátnőmtől kaptam, aki egyben munkatársam is. Ő ajánlotta, többszöri elkészítés után. Családomnak készítettem hétvégi reggelire. Előtte este ledagasztottam (reggelig hűtőben pihentettem), formáztam, és reggel frissen sütöttem. Nagy sikere volt, nagyon ízlett mindenkinek, kakaót kínáltam mellé.