r
Nosalty Logó

Hawaii pizzás batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hawaii pizzás batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8529.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    6148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 3015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A nyers élesztőt megfuttatjuk egy kevés langyos vízben cukorral. (Ha szárított élesztőt használunk, azt csak egyszerűen hozzáadjuk a liszthez.)
  2. Ha van kenyérsütőgépünk: akkor a tészta hozzávalóit belerakjuk, úgy, hogy mindig a folyékony alapanyaggal kezdjük, és az élesztő kerüljön a tetejére.
  3. Beállítjuk a megfelelő programot, ami összedolgozza, és megkeleszti a tésztát. (Én normál programot szoktam 1 óra elteltével megszakítani.)
  4. Ha nincs kenyérsütőgépünk: akkor a tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és egy sima, rugalmas tésztát készítünk.
  5. Letakarva 1 órán át meleg helyen pihentetjük-kelesztjük.
  6. Közben elkészítjük a tölteléket: lereszeljük a sonkát vagy, nagyon apróra vágjuk. Lereszeljük a sajtot, amiből majd a tetejére is teszünk egy csipetet. A darabolt ananászt még apróbbra vágjuk.
  7. Lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm-re nyújtjuk a tésztát.
  8. Összekeverjük a sonkát és a sajtot, kevés oregánóval fűszerezzük.
  9. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk kb. fél cm-es vastagságúra. Kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk.
  10. Mindegyikre teszünk pár csepp pizzaszószt és ketchupot, majd a töltelékből is egy kupacot.
  11. A négy sarkát összecsípjük, és a tetejére még szórunk egy kis reszelt sajtot.
  12. Zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 26297
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 29.

Ajánló

Ez egy kenyérsütőgéphez készült kenyérrecept, ezért ebből a tésztából kenyeret is süthetünk. A töltelék lehet más ízesítésű is pl: gombás, kolbászos, zöldséges. A pizzaszósz helyett fokhagymás tejföllel is megkenhetjük. 16 db batyu lett belőle. Frissen, melegen a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy megennék egy pizzát! Ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül, talán mindenkivel előfordul néha. Most velem is ez történt. A kenyérsütőgépben éppen volt egy adag kenyér bedagasztva, és megkelve. Ez jó alapanyag volt ehhez a tésztához, így gyorsan kinyújtottam, és fél órán belül már készen volt a pizzás finomság. A lányom is nagyon örült, amikor hazaért a suliból, még melegen ehetett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...