r
Nosalty Logó

Hawaii pizza sült ananásszal és kéksajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Hawaii pizza sült ananásszal és kéksajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Hawaii feltétek

Összesen 971 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Hawaii feltétek

Összesen 3878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Hawaii feltétek

Összesen 142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3613 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    2704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 971 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14452 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1490 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    10817 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1397 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 3878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2040 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 142 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Először öntsük egy keverőtálba a hideg vizet, adjuk hozzá a tengeri sót, pár csepp olívaolajat és az élesztőt. Kavarjuk el, hogy feloldódjon benne a só és az élesztő.
  2. Szórjuk bele a finomlisztet, és dagasszuk ki teljesen simára a tésztát, majd hajtogassuk meg néhányszor. Tegyük egy kiolajozott kelesztő tálba, fedjük le légmentesen, ezután tegyük hűtőbe 24 órára lassan kelni. A tészta íze és állaga nagyban javul a hideg kelesztés során.
  3. 24 óra után vágjuk fel a tésztát 3 db egyenlő részre, gombócozzuk ki feszesre, majd tegyük vissza a kelesztőtálba, fedjük le légmentesen. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, és kelni a tésztát. A végső kelesztés ideje függ a környezeti tényezőktől, 1-3 óra is lehet. Amikor kellően megpuffadtak, akkor melegítsük elő a sütőt a lehető legmagasabb hőfokra. Ha kissé szétmentek a tészták, akkor sütés előtt fél órával gyöngéden formázzuk újra elő őket.
  4. Rétesliszttel vagy finomliszttel nyújtsuk ki a tésztákat. A feltétek felhelyezése után tegyük be egyből a sütőbe (pizzakőre). Kb. 6-8 perc után vegyük ki az elkészült pizzát. Faljuk be amíg forró!

Hawaii feltétek

  1. Az egész ananásznak vágjuk le a zöldjét, majd tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután helyezzük a forró sütőbe, és süssük kb. 1 órán át.
  2. Miután megsült, hagyjuk pihenni kicsit, és ezután tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk hosszában négy felé, a belső kemény részét vágjuk ki.
  3. Forró serpenyőt locsoljunk meg egy kevés olívaolajjal, majd tegyük bele az ananászokat. Finoman sózzuk meg az egyik oldalát. Amikor szépen megpirult, fordítsuk meg, dobjunk hozzá egy kis kocka vajat, amivel futtassuk át az ananászt. Vegyük ki a serpenyőből, és vágjuk fel falatnyi nagyságúakra.
  4. A paradicsomot egy kevés sóval keverjük ki, ezután kenjük meg vele a kinyújtott tésztát.
  5. Tépkedjük rá a mozzarellát, a pancettát és a prágai sonkát. Ezután jöhet a sült ananász és a kéksajt is.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1094
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hawaii pizza sült ananásszal és kéksajttal
Simon Gábor 62 recept

A hawaii pizza egy kifejezetten megosztó pizzafajta, aminek eredete nevével ellentétben Kanadához köthető. Aki szereti, és egy következő szintre emelné az élményt, mindenképp süsse elő az ananászt, így sokkal ízletesebbé válik majd a pizzán. Egy kevés kéksajttal megszórva még érdekesebbé tehetjük ezt a pizzakülönlegességet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...