Hawaii pizza sült ananásszal és kéksajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pizzatészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
81g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
2 kcal
Hawaii feltétek
-
250g ananász64 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g só0 kcal
-
24 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
25g pancetta134 kcal
-
25g prágai sonka35 kcal
-
13g kéksajt44 kcal
Összesen
971
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pizzatészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
325g víz0 kcal
-
12g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7 kcal
Hawaii feltétek
-
1000g ananász255 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
4g só0 kcal
-
96 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
100g pancetta536 kcal
-
100g prágai sonka140 kcal
-
50g kéksajt177 kcal
Összesen
3878
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pizzatészta
-
18.3g finomliszt67 kcal
-
11.9g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
-
0.1g instant élesztő0 kcal
Hawaii feltétek
-
36.7g ananász9 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
14.7g passzírozott paradicsom4 kcal
-
7.3g mozzarella22 kcal
-
3.7g pancetta20 kcal
-
3.7g prágai sonka5 kcal
-
1.8g kéksajt6 kcal
Összesen
142
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3613 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 2704 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 328.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
971
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.2 g
Zsír
-
Összesen 151.7 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14452 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1490 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 10817 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.5 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1312.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 697 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 578 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1397 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
3878
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2040 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
142
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Pizzatészta
-
500 g finomliszt
-
325 g víz
-
12 g só
-
1 teáskanál olívaolaj
-
2 g instant élesztő
Hawaii feltétek
-
1000 g ananász
-
1 ek olívaolaj
-
20 g vaj
-
1 kk só
-
200 g mozzarella
-
100 g pancetta
-
100 g prágai sonka
-
50 g kéksajt
Elkészítés
Pizzatészta
- Először öntsük egy keverőtálba a hideg vizet, adjuk hozzá a tengeri sót, pár csepp olívaolajat és az élesztőt. Kavarjuk el, hogy feloldódjon benne a só és az élesztő.
- Szórjuk bele a finomlisztet, és dagasszuk ki teljesen simára a tésztát, majd hajtogassuk meg néhányszor. Tegyük egy kiolajozott kelesztő tálba, fedjük le légmentesen, ezután tegyük hűtőbe 24 órára lassan kelni. A tészta íze és állaga nagyban javul a hideg kelesztés során.
- 24 óra után vágjuk fel a tésztát 3 db egyenlő részre, gombócozzuk ki feszesre, majd tegyük vissza a kelesztőtálba, fedjük le légmentesen. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, és kelni a tésztát. A végső kelesztés ideje függ a környezeti tényezőktől, 1-3 óra is lehet. Amikor kellően megpuffadtak, akkor melegítsük elő a sütőt a lehető legmagasabb hőfokra. Ha kissé szétmentek a tészták, akkor sütés előtt fél órával gyöngéden formázzuk újra elő őket.
- Rétesliszttel vagy finomliszttel nyújtsuk ki a tésztákat. A feltétek felhelyezése után tegyük be egyből a sütőbe (pizzakőre). Kb. 6-8 perc után vegyük ki az elkészült pizzát. Faljuk be amíg forró!
Hawaii feltétek
- Az egész ananásznak vágjuk le a zöldjét, majd tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután helyezzük a forró sütőbe, és süssük kb. 1 órán át.
- Miután megsült, hagyjuk pihenni kicsit, és ezután tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk hosszában négy felé, a belső kemény részét vágjuk ki.
- Forró serpenyőt locsoljunk meg egy kevés olívaolajjal, majd tegyük bele az ananászokat. Finoman sózzuk meg az egyik oldalát. Amikor szépen megpirult, fordítsuk meg, dobjunk hozzá egy kis kocka vajat, amivel futtassuk át az ananászt. Vegyük ki a serpenyőből, és vágjuk fel falatnyi nagyságúakra.
- A paradicsomot egy kevés sóval keverjük ki, ezután kenjük meg vele a kinyújtott tésztát.
- Tépkedjük rá a mozzarellát, a pancettát és a prágai sonkát. Ezután jöhet a sült ananász és a kéksajt is.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1094
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
A hawaii pizza egy kifejezetten megosztó pizzafajta, aminek eredete nevével ellentétben Kanadához köthető. Aki szereti, és egy következő szintre emelné az élményt, mindenképp süsse elő az ananászt, így sokkal ízletesebbé válik majd a pizzán. Egy kevés kéksajttal megszórva még érdekesebbé tehetjük ezt a pizzakülönlegességet.