r
Nosalty Logó

Havas kekszek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Havas kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Összesen 850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Összesen 5087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    257 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 5087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Elkészítés

A száraz hozzávalók

  1. Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a nedves hozzávalókat a porcukor kivételével.
  2. Az aszalt gyümölcsöt és a diót darabosra vágva, törve adjuk hozzá.
  3. Felolvasztjuk a vajat, hozzákevejük a mézet, tejet, langyosan beleteszünkegy elhabart tojást.
  4. Hozzáadjuk a száraz keverékhez,összegyúrjuk,15 percre hideg helyre tesszük.Szükség esetén 1-2 dkg lisztet adhatunk még hozzá, ha nagyon ragadósnak találjuk.
  5. Vizes kézzel diónyigombócokat formálunk, és tenyerünk közt ellapítjuk vagy meghagyjuk eredeti fazonban.
  6. Készre sütjük sütőpapíros tepsiben.
  7. A sütő mellett kell maradni, mert ha túllépjük a sütési időt, nagyon könnyen megég.
  8. Langyosan vaníliás cukorba forgatjuk a kekszeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2780
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy gondolom nem kell reklámot csinálni a tartósítókkal agyontömködött üzleti keksz-micsodákkal szemben egy kis házilag elkészített finomságnak. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll, ha megéri.

Hozzávalók

A száraz hozzávalók

A nedves hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...