r
Nosalty Logó

Havas fenyőerdő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Havas fenyőerdő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Összesen 1407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Összesen 7033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    486.6 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2364 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    2234 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 7033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A csokoládét és a vajat mikróban alacsony fokozaton összeolvasztjuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverőtálba tesszük, majd ráöntjük az olvasztott csokoládét és a tojásokat.
  3. Két nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és elfelezzük a tésztát. Vékonyra elsimítjuk (30*30-as négyzet), és 180 C-os előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle. 16 db kör lesz a két tésztalapból.

Meggykrém

  1. Egy lábosban a hozzávalókat összefőzzük. Amikor a meggy jól megpuhult, összeturmixoljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és a meggyhez adjuk. Sűrűsödésig keverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A csokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Gyorsan elkeverjük, hogy a csokoládé ne dermedjen meg túl gyorsan, mert akkor szemcsés lesz a krém.
  2. Hozzáadjuk a vaníliát, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt.

Díszítés

  1. A csokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, és egy zacskóba kanalazzuk. A sarkán egy apró lyukat vágunk, és sütőpapírra fenyőfaformákat rajzolunk. Hidegre tesszük, hogy megdermedjen.

Összeállítás

  1. Fogunk egy tésztakorongot és megkenjük, először a meggykrémmel, majd a mascarpone krémmel. Hozzáragasztjuk a következő tésztakorongot és addig folytatjuk az összeragasztást, amíg a tészta el nem fogy. Így egy rudat kapunk, amit a maradék mascarpone krémmel vastagon bevonunk. Legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt díszítjük a desszertet. A tetejét megszórjuk a kókuszpehellyel vagy bármilyen díszítő cukorral, valamint az oldalához odaragasztjuk a csokoládéfenyőket.
  2. Óvatosan bánjunk a csokival, mert könnyen törik és szobahőmérsékleten csak pár percig őrzi meg a méltóságát.
  3. A rudat ferdén szeleteljük fel, hogy a rétegek jól látszódjanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14302
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon örülök, hogy újra karácsonyi receptet hozhatok nektek, mert ilyenkor egy hétköznapi édességet is ünnepi díszbe lehet öltöztetni, amit nem biztos, hogy a dolgos hétköznapokon megtennénk. Az idei évben tehát egy hagyományos édességgel készülök a nagy ünnepre, aminek az összetevői mindenki számára ismerősek lehetnek, azonban külsőleg mégis egy kicsit más, mint ahogy azt megszokhattuk.

Hozzávalók

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...