Havas fenyőerdő
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
66g tojás83 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
Meggykrém
-
50g meggy23 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
Krém
-
60g mascarpone242 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
10g étcsokoládé55 kcal
Összeállítás
Összesen
1407
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
Meggykrém
-
250g meggy113 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
0 kcal
-
57 kcal
Krém
-
300g mascarpone1212 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összeállítás
Összesen
7033
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
16.5g tojás21 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Meggykrém
-
12.5g meggy6 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
Krém
-
15g mascarpone61 kcal
-
27 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Díszítés
-
2.5g étcsokoládé14 kcal
Összeállítás
Összesen
354
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 97.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 930.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.7 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 118.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
1407
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 486.6 g
-
Telített zsírsav 224 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1773 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4654.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1036 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 1976 mg
-
Nátrium 981 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.6 g
-
Cukor 450 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 591.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 978 mg
-
Retinol - A vitamin: 2364 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 2234 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1747 micro
Összesen
7033
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Tészta
Meggykrém
-
1 db fahéjrúd
-
1 db csillagánizs
-
3 db szegfűszeg
-
4.5 dkg cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Krém
-
30 dkg mascarpone
-
10 dkg fehér csokoládé
Díszítés
-
5 dkg étcsokoládé
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A csokoládét és a vajat mikróban alacsony fokozaton összeolvasztjuk.
- A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverőtálba tesszük, majd ráöntjük az olvasztott csokoládét és a tojásokat.
- Két nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és elfelezzük a tésztát. Vékonyra elsimítjuk (30*30-as négyzet), és 180 C-os előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt a tészta, 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle. 16 db kör lesz a két tésztalapból.
Meggykrém
- Egy lábosban a hozzávalókat összefőzzük. Amikor a meggy jól megpuhult, összeturmixoljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és a meggyhez adjuk. Sűrűsödésig keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
Krém
- A csokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Gyorsan elkeverjük, hogy a csokoládé ne dermedjen meg túl gyorsan, mert akkor szemcsés lesz a krém.
- Hozzáadjuk a vaníliát, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt.
Díszítés
- A csokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, és egy zacskóba kanalazzuk. A sarkán egy apró lyukat vágunk, és sütőpapírra fenyőfaformákat rajzolunk. Hidegre tesszük, hogy megdermedjen.
Összeállítás
- Fogunk egy tésztakorongot és megkenjük, először a meggykrémmel, majd a mascarpone krémmel. Hozzáragasztjuk a következő tésztakorongot és addig folytatjuk az összeragasztást, amíg a tészta el nem fogy. Így egy rudat kapunk, amit a maradék mascarpone krémmel vastagon bevonunk. Legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt díszítjük a desszertet. A tetejét megszórjuk a kókuszpehellyel vagy bármilyen díszítő cukorral, valamint az oldalához odaragasztjuk a csokoládéfenyőket.
- Óvatosan bánjunk a csokival, mert könnyen törik és szobahőmérsékleten csak pár percig őrzi meg a méltóságát.
- A rudat ferdén szeleteljük fel, hogy a rétegek jól látszódjanak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 7 perc
- Receptkönyvben: 328
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14302
- Feltöltés dátuma: 2013. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon örülök, hogy újra karácsonyi receptet hozhatok nektek, mert ilyenkor egy hétköznapi édességet is ünnepi díszbe lehet öltöztetni, amit nem biztos, hogy a dolgos hétköznapokon megtennénk. Az idei évben tehát egy hagyományos édességgel készülök a nagy ünnepre, aminek az összetevői mindenki számára ismerősek lehetnek, azonban külsőleg mégis egy kicsit más, mint ahogy azt megszokhattuk.