r
Nosalty Logó

Háromsajtos-spárgás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
Háromsajtos-spárgás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    2198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 2852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát, ha fagyasztott, jó előre kiolvasztjuk, kinyújtjuk. Kicsit kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk. Pici, sós, cukros vízben megfőzzük. Kb. 5-6 percig.
  3. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal, mehet bele zúzott fokhagyma (3 gerezd).
  4. Megkenjük a tésztát a tejfölös masszával. Ráfektetjük a spárgasípokat egymás mellé, rászórjuk a karikára vágott olívabogyókat.
  5. A sajtokat apróra vágjuk, lereszeljük.
  6. A sütőt előmelegítjük, és 30-40 percig sütjük. A sajtot az utolsó 20 percben tesszük a tetejére. Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5792
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromsajtos-spárgás lepény
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Egy könnyű ebédet szerettem volna. Ez egy húsmentes recept, de aki szeretne tegyen rá sonkát, bacon szalonnát a spárga tetejére! A sajtok is tetszőlegesen variálhatóak, nekem ezek voltak itthon! Egy finom spárgaleves után megfelelő, könnyű étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...