r
Nosalty Logó

Háromsajtos rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Háromsajtos rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    16154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11001 micro
Összesen 1111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4574.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    993 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    32309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22002 micro
Összesen 2222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát 200 C-os sütőben puhára sütjük kb. 30-35 perc alatt ( nálam a sütőben sült még krumpli is). Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, utána meghámozzuk. Közben roppanósra főzzük a penne tésztát.
  2. A spenótot folyó víz alatt jól megmossuk , majd egy serpenyőben 1 dl víz hozzáadásával megpároljuk, majd 2 gerezd zúzott fokhagymagerezdet, illetve két dl tejszínt adunk hozzá.
  3. Felforraljuk, sóval-borssal ízesítjük, egy kicsit botmixerrel turmixoljuk, majd az egyik meghámozott édesburgonyát beletesszük. Villával egy kicsit szétnyomkodjuk, a tészta főzőlevéből lehet hígítani. Kb 1,5 dl-t adjunk hozzá, majd keverjük bele a sajtot ( egy keveset félretettem, amivel a tetejét meghintettem).
  4. Egy tepsit kivajazunk, beletesszük a kifőzött penne tésztát, majd nyakon öntjük a spenótos masszával, fontos, hogy jól betakarja a tésztát. A tetejére mozzarellát, édesburgonyakarikát, reszelt trappista sajtot szórjunk (tettem rá még egy-két szelet kaliforniai paprikát). 1 ek olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. 180 fokos sütőben készre sütjük ( kb. 20 perc alatt).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1847
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 06.

Ajánló

Tipp: lehet sütőtökkel is készíteni, vagy a spenótot sóskával, illetve brokkolival helyettesíteni.

Receptkategóriák

Háromsajtos rakott penne
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...