r
Nosalty Logó

Három sajtos kolbászos tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Három sajtos kolbászos tészta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

1087
Kalória
45.6g
Fehérje
74.2g
Szénhidrátok
66.5g
Zsír
81.4g
Víz
36.2g
Koleszterin
4.6g
Rost
4.6g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 1087 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 6522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 334 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1087 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.6 g

Zsír

  • Összesen
    399 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19242.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    2550 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    13239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1379 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    3159 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 6522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    395 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy fazék vizet felteszünk forrni a tésztafőzéshez. Mikor felforrt, hozzáadunk egy nagy kanál sót, és 8 perc alatt megfőzzük a pennét.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, és a héjából kiszabadított kolbászhúst darabokra cincálva minden oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az egész koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfű és oregánó leveleket, ráreszeljük a citrom héját, és levesszük a tűzről.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a sajtokat, és ebbe tesszük a leszűrt, leöblített tésztát. Jól elkeverjük, míg egyenletesen eloszlik rajta a sajt.
  4. Ekkor belekeverjük a paradicsomos kolbászdarabokat is.
  5. Kivajazott sütőtálba halmozzuk a tésztát, tetejét megszórjuk a fűszeres zsemlemorzsával, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.

Fűszeres zsemlemorzsa

  1. A kenyér belét késes aprítóban összedaráljuk darabosra.
  2. Utána hozzátesszük a fokhagymát, petrezselymet, fűszereket, belereszeljük a parmezánt és a citrom héját, és tovább daráljuk, míg egynemű, de kissé még darabos zsemlemorzsát kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x20

Buddy Valastro "Konyhafőnök" című műsorában láttam ezt a receptet. A cukrász, mint igazi olasz, mindig a családtagjaival együtt főz, majd felfalnak mindent. Igazán gusztust csinál az ételek elkészítéséhez, annyi odaadással, szeretettel beszél az ételről. Az nem mondható, hogy diétás ételek készülnek a konyhájában, de nagyon finomak. Mint ez is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!