r
Nosalty Logó

Három sajtos kolbászos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Három sajtos kolbászos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 1087 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 6522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Összesen 334 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1087 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.6 g

Zsír

  • Összesen
    399 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19242.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    2550 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    13239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1379 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    3159 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 6522 kcal
  • 17% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    395 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy fazék vizet felteszünk forrni a tésztafőzéshez. Mikor felforrt, hozzáadunk egy nagy kanál sót, és 8 perc alatt megfőzzük a pennét.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, és a héjából kiszabadított kolbászhúst darabokra cincálva minden oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az egész koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfű és oregánó leveleket, ráreszeljük a citrom héját, és levesszük a tűzről.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a sajtokat, és ebbe tesszük a leszűrt, leöblített tésztát. Jól elkeverjük, míg egyenletesen eloszlik rajta a sajt.
  4. Ekkor belekeverjük a paradicsomos kolbászdarabokat is.
  5. Kivajazott sütőtálba halmozzuk a tésztát, tetejét megszórjuk a fűszeres zsemlemorzsával, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.

Fűszeres zsemlemorzsa

  1. A kenyér belét késes aprítóban összedaráljuk darabosra.
  2. Utána hozzátesszük a fokhagymát, petrezselymet, fűszereket, belereszeljük a parmezánt és a citrom héját, és tovább daráljuk, míg egynemű, de kissé még darabos zsemlemorzsát kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2551
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 18.

Ajánló

A fűszeres zsemlemorzsát húsok panírozására is használhatjuk. Nagyon feldobja az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Három sajtos kolbászos tészta
Évi néni 1830 recept

Buddy Valastro "Konyhafőnök" című műsorában láttam ezt a receptet. A cukrász, mint igazi olasz, mindig a családtagjaival együtt főz, majd felfalnak mindent. Igazán gusztust csinál az ételek elkészítéséhez, annyi odaadással, szeretettel beszél az ételről. Az nem mondható, hogy diétás ételek készülnek a konyhájában, de nagyon finomak. Mint ez is.

Hozzávalók

A tésztához

Fűszeres zsemlemorzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...