Három sajtos kolbászos tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
83g penne309 kcal
-
83g kolbász377 kcal
-
50g koktélparadicsom9 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
33 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g vaj17 kcal
Fűszeres zsemlemorzsa
Összesen
1087
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
500g penne1855 kcal
-
500g kolbász2260 kcal
-
300g koktélparadicsom54 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g ementáli sajt590 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Fűszeres zsemlemorzsa
-
100g kenyér274 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
Összesen
6522
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
25.6g penne95 kcal
-
25.6g kolbász116 kcal
-
15.4g koktélparadicsom3 kcal
-
12.8g mascarpone52 kcal
-
7.7g ementáli sajt30 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Fűszeres zsemlemorzsa
Összesen
334
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3207.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 2206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
1087
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 273.6 g
Zsír
-
Összesen 399 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19242.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 2550 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 2534 mg
-
Nátrium 13239 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 488.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 936 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 407 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1379 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 659 micro
-
α-karotin 305 micro
-
β-karotin 3159 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 7721 micro
-
Lut-zea 1768 micro
Összesen
6522
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 678 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 395 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg penne
-
30 dkg koktélparadicsom
-
25 dkg mascarpone
-
1 ek olívaolaj
-
4 szál oregánó
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Fűszeres zsemlemorzsa
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A tésztához
- Egy nagy fazék vizet felteszünk forrni a tésztafőzéshez. Mikor felforrt, hozzáadunk egy nagy kanál sót, és 8 perc alatt megfőzzük a pennét.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, és a héjából kiszabadított kolbászhúst darabokra cincálva minden oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az egész koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfű és oregánó leveleket, ráreszeljük a citrom héját, és levesszük a tűzről.
- Egy nagy tálban összekeverjük a sajtokat, és ebbe tesszük a leszűrt, leöblített tésztát. Jól elkeverjük, míg egyenletesen eloszlik rajta a sajt.
- Ekkor belekeverjük a paradicsomos kolbászdarabokat is.
- Kivajazott sütőtálba halmozzuk a tésztát, tetejét megszórjuk a fűszeres zsemlemorzsával, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
Fűszeres zsemlemorzsa
- A kenyér belét késes aprítóban összedaráljuk darabosra.
- Utána hozzátesszük a fokhagymát, petrezselymet, fűszereket, belereszeljük a parmezánt és a citrom héját, és tovább daráljuk, míg egynemű, de kissé még darabos zsemlemorzsát kapunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2555
- Feltöltés dátuma: 2013. december 18.
Ajánló
A fűszeres zsemlemorzsát húsok panírozására is használhatjuk. Nagyon feldobja az ételt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Buddy Valastro "Konyhafőnök" című műsorában láttam ezt a receptet. A cukrász, mint igazi olasz, mindig a családtagjaival együtt főz, majd felfalnak mindent. Igazán gusztust csinál az ételek elkészítéséhez, annyi odaadással, szeretettel beszél az ételről. Az nem mondható, hogy diétás ételek készülnek a konyhájában, de nagyon finomak. Mint ez is.