r
Nosalty Logó

Háromhagymás-krémleves medvehagymás krutonnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Háromhagymás-krémleves medvehagymás krutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A krutonhoz

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A krutonhoz

Összesen 1065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A krutonhoz

Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4215.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 1065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A krutonhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat megpucoljuk, a medvehagymát megmossuk.
  2. A pórét felkarikázzuk, a fokhagymákat negyedeljük, a medvehagymát elég csokrostul félbevágni. Vajon megfonnyasztjuk a hagymákat, majd felöntjük az alaplével.
  3. Sózzuk, szerecsendió virágot teszünk bele kedvünk szerint. Kb 25 perc alatt minden megfő a levesben, ekkor pürésítjük.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy számunkra megfelelő állagú legyen, kevés tejszínt adunk hozzá.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A zsemléket körökre szeljük, kettőbe vagy háromba, attól függ, milyen vastagok.
  6. A medvehagymát az olívaolajjal egy mozsárban krémesre zúzzuk (robotgéppel is csinálhatjuk), sózzuk. A pépet rákenjük a zsemleszeletekre, megszórjuk reszelt sajttal, és betoljuk a sütőbe, ha van rá mód, grillfokozatra.
  7. A levest a pirosasra sült krutonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5200
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Hagymát hagymával, márciusban muszáj, a tavasz jegyében. A buszon meg nem feltétlenül kell beszélgetni a mellettünk ülővel.

Hozzávalók

A leveshez

A krutonhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...