r
Nosalty Logó

Háromhagymás-krémleves medvehagymás krutonnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Háromhagymás-krémleves medvehagymás krutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A krutonhoz

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A krutonhoz

Összesen 1065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A krutonhoz

Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4215.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 1065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A krutonhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat megpucoljuk, a medvehagymát megmossuk.
  2. A pórét felkarikázzuk, a fokhagymákat negyedeljük, a medvehagymát elég csokrostul félbevágni. Vajon megfonnyasztjuk a hagymákat, majd felöntjük az alaplével.
  3. Sózzuk, szerecsendió virágot teszünk bele kedvünk szerint. Kb 25 perc alatt minden megfő a levesben, ekkor pürésítjük.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy számunkra megfelelő állagú legyen, kevés tejszínt adunk hozzá.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A zsemléket körökre szeljük, kettőbe vagy háromba, attól függ, milyen vastagok.
  6. A medvehagymát az olívaolajjal egy mozsárban krémesre zúzzuk (robotgéppel is csinálhatjuk), sózzuk. A pépet rákenjük a zsemleszeletekre, megszórjuk reszelt sajttal, és betoljuk a sütőbe, ha van rá mód, grillfokozatra.
  7. A levest a pirosasra sült krutonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5204
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Hagymát hagymával, márciusban muszáj, a tavasz jegyében. A buszon meg nem feltétlenül kell beszélgetni a mellettünk ülővel.

Hozzávalók

A leveshez

A krutonhoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...