Hamisu tiramisu 5. - házi krémsajtból, tojás nélkül
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
113g tejföl223 kcal
-
63g növényi tejszín157 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
5 kcal
-
25g feketekávé2 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
25g babapiskóta94 kcal
-
6g tej4 kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
900g tejföl1782 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
-
50g tej28 kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
47.8g tejföl95 kcal
-
26.5g növényi tejszín67 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
10.6g feketekávé1 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
10.6g babapiskóta40 kcal
-
2.7g tej1 kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 106.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 296.5 g
-
Telített zsírsav 202 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2728.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 698 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 853.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 1089 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
900 g tejföl
-
5 dl növényi tejszín
-
2 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl feketekávé
-
10 ml rumaroma
-
20 dkg babapiskóta
-
0.5 dl tej
Elkészítés
- Házi sajtkrémhez először a 2 pohár tejfölt tegyük mikróba 600 W-on 1 percig. Vagy előző nap tegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen.
- Vegyünk egy ritkaszövésű konyharuhát vagy esetleg sajtzsákot, vászonkendőt. Kinek mi van otthon.
- Keressünk egy fazekat, ami elég mély ahhoz, hogyha a zsákot fakanálra kötve belelógatjuk, nem ér le az aljára. Először egy szűrőkanálba kifeszítjük a szövetet, óvatosan beleütjük a 2 pohár tejfölt, anélkül hogy összekevernénk, rákötjük a zsák száját a fakanálra, és keresztbe tesszük a fazékon. Én kb. 36 óráig szoktam csöpögtetni.
- Ha ez letelt, felverjük a habot egy vaníliás cukorral, a "sajtkrémet" kikeverjük kb. 2-3 evőkanál pocukorral, és a 2 két masszát óvatosan összedolgozzuk. A porcukor az változó ebben az egyenletben, attól függ milyen tejszín, és mennyire vagyunk édesszájúak. Szóval kóstoljunk.
- Veszünk egy mély üvegtálat, és rétegezzük a kávés-rumos-tejben megforgatott babapiskótával. Itt szándékosan nem írok arányokat, ez is szájíz kérdése. Én speciel egy csöpp porcukrot is szoktam rakni ebbe a keverékbe.
- A tetejére krém kerüljön, arra pedig kakaópor. Én cukrozottat használok, mert egyszer leslukkoltam a porkakaót, és nem volt jó nekem akkor.
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16216
- Feltöltés dátuma: 2011. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Előre elnézést kérek a a fanatikus "csak mascarponéból tiramisu a tiramisu" emberkéktől. Ezért Hamisu, de azért csak hasonlít az igazira:). És muszáj volt megjelölnöm így, hogy azok is megtalálhassák, akik hajlandóak lemondani a pénztárcájuk javára a tradíciókról az élvezet kedvéért. Az, hogy nyers tojás nincs benne, csak a hab a tortán. Emiatt kedveltem meg először egy receptet, (ami már teljesen más) de azóta tudom, hogy nem kell az bele. Igaz, már mióta falusi "parasztasszony" lettem, és csak friss tojást vagyok kénytelen-kelletlen használni, ez ellen annyira nem tiltakoznék, de minek, ha nem hiányzik belőle? Azt a 36 óra várakozást leszámítva, egy pikk-pakk édesség, csak előre kell gondolkoznunk. Megjegyzem, ha letelt a 36 óra, nem csöpögtetve jól záródó edényben eláll egy ideig az a "sajtkrém" . És ha mondjuk 48 óráig csöpögtetjük, a kellő fűszerekkel isteni házi "party" vajkrémet kapunk belőle. Ennek csak a fantáziánk szabhat határt. Tartozom annyival Wiselady-nek, hogy megemlítsem a nevét, mert a sajkrémkészítés ötlete tőle származik. Nála részletesebben lehet erről olvasni.