r
Nosalty Logó

Hamisu tiramisu 5. - házi krémsajtból, tojás nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rea
Hamisu tiramisu 5. - házi krémsajtból, tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    296.5 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3928 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. Házi sajtkrémhez először a 2 pohár tejfölt tegyük mikróba 600 W-on 1 percig. Vagy előző nap tegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  2. Vegyünk egy ritkaszövésű konyharuhát vagy esetleg sajtzsákot, vászonkendőt. Kinek mi van otthon.
  3. Keressünk egy fazekat, ami elég mély ahhoz, hogyha a zsákot fakanálra kötve belelógatjuk, nem ér le az aljára. Először egy szűrőkanálba kifeszítjük a szövetet, óvatosan beleütjük a 2 pohár tejfölt, anélkül hogy összekevernénk, rákötjük a zsák száját a fakanálra, és keresztbe tesszük a fazékon. Én kb. 36 óráig szoktam csöpögtetni.
  4. Ha ez letelt, felverjük a habot egy vaníliás cukorral, a "sajtkrémet" kikeverjük kb. 2-3 evőkanál pocukorral, és a 2 két masszát óvatosan összedolgozzuk. A porcukor az változó ebben az egyenletben, attól függ milyen tejszín, és mennyire vagyunk édesszájúak. Szóval kóstoljunk.
  5. Veszünk egy mély üvegtálat, és rétegezzük a kávés-rumos-tejben megforgatott babapiskótával. Itt szándékosan nem írok arányokat, ez is szájíz kérdése. Én speciel egy csöpp porcukrot is szoktam rakni ebbe a keverékbe.
  6. A tetejére krém kerüljön, arra pedig kakaópor. Én cukrozottat használok, mert egyszer leslukkoltam a porkakaót, és nem volt jó nekem akkor.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16216
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előre elnézést kérek a a fanatikus "csak mascarponéból tiramisu a tiramisu" emberkéktől. Ezért Hamisu, de azért csak hasonlít az igazira:). És muszáj volt megjelölnöm így, hogy azok is megtalálhassák, akik hajlandóak lemondani a pénztárcájuk javára a tradíciókról az élvezet kedvéért. Az, hogy nyers tojás nincs benne, csak a hab a tortán. Emiatt kedveltem meg először egy receptet, (ami már teljesen más) de azóta tudom, hogy nem kell az bele. Igaz, már mióta falusi "parasztasszony" lettem, és csak friss tojást vagyok kénytelen-kelletlen használni, ez ellen annyira nem tiltakoznék, de minek, ha nem hiányzik belőle? Azt a 36 óra várakozást leszámítva, egy pikk-pakk édesség, csak előre kell gondolkoznunk. Megjegyzem, ha letelt a 36 óra, nem csöpögtetve jól záródó edényben eláll egy ideig az a "sajtkrém" . És ha mondjuk 48 óráig csöpögtetjük, a kellő fűszerekkel isteni házi "party" vajkrémet kapunk belőle. Ennek csak a fantáziánk szabhat határt. Tartozom annyival Wiselady-nek, hogy megemlítsem a nevét, mert a sajkrémkészítés ötlete tőle származik. Nála részletesebben lehet erről olvasni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...