r
Nosalty Logó

Hamis zserbó - élesztő nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Alexandra
Hamis zserbó - élesztő nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 6774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    359.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5775.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 6774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd a 2 tojással alaposan összegyúrjuk.
  2. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk.
  4. Kinyújtjuk az első cipót, és kizsírozott tepsibe fektetjük. Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk dióval. Kinyújtjuk a második cipót is ráfektetjük a diós rétegre, majd ismét lekvár és dió. A harmadik cipót is kinyújtjuk, és rátesszük a második diós rétegre. Megszúrkáljuk.
  5. Majd előmelegített sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. Majd felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 29357
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Ajánló

Csokimázzal is be lehet vonni a tetejét!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis zserbó - élesztő nélkül
Alexandra 42 recept

Nagymamám régi recepjei között találtam. Gondoltam, kipróbálom. Nagyon nagy sikere lett a családban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...