r
Nosalty Logó

Hamis túrós és almás rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis túrós és almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A kenéshez

Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A kenéshez

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.8 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    412.3 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10857.7 g
  • Cink
    1969 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    1525 mg
  • Magnézium
    889 mg
  • Foszfor
    4339 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    79 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    191 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 6681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet összekeverjük, kb. 20 grammot félreteszünk belőle, a fennmaradó részbe beleütjük a tojást, beletesszük a tejfölt, és tésztát gyúrunk belőle. Addig dagasztjuk, míg teljesen el nem válik a kezünktől és a tál falától.
  2. A vajat mikróban kicsit megolvasztjuk, hogy puha legyen, de ne folyós! A félretett liszthez adjuk, és simára keverjük.
  3. A meggyúrt tésztánkat szép vékonyra nyújtjuk, majd egy kés segítségével megkenjük a vajas-lisztes keverékkel. Ha ez kész, szép szorosan feltekerjük, az így kapott hengert 4 egyforma darabra vágjuk, és félretesszük pihenni. (Mivel a lisztek nem a szokásos rétestészta állagot eredményezik, így nekem akkor lett tökéletesen nyújtható és nem szakadós, amikor kb. fél órát pihent.)
  4. Elkészítjük a túrós tölteléket: a túrót a vaníliás cukorral, 2 marék nyírfacukorral szép simára keverjük, megkóstoljuk, és ha nem érezzük elég édesnek, még korrigálunk az ízesítésen.:)
  5. Az almás tölteléket is elkészítjük: az almát meghámozzuk, lereszeljük, a fahéjjal és 2-3 marék nyírfacukorral ízesítjük.
  6. A 5 dkg zsírt megolvasztjuk, kikenjük vele a tepsinket, a maradékot pedig a rétesek töltésekor fogjuk használni.
  7. Elővesszük a tepsinket, hogy előttünk legyen a "méretminta", az első tésztadarabot minden oldalról meglisztezzük, és elkezdjük nyújtani. Közben legyen kéznél a liszt ,és ha kell forgassuk, szórjuk a tésztát, hogy ne tapadjon le. A tepsi méretére nyújtjuk, majd kezdődhet a töltés.
  8. Előtte azért melegítsük elő a sütőnket.
  9. A töltelékkel nem teljesen kenjük meg a tésztát, hogy a feltekeréskor ne folyjon ki belőle, tehát a tészta azon szélénél, amerre feltekerjük majd kb. 5 cm üres helyet hagyjunk. Először a túró felét kenjük szét rajta, majd locsoljuk meg a fél pohár tejföl felével. Ezután villával verjünk össze egy tojást, és a fele mennyiséggel locsoljuk meg a tölteléket, ezután pedig egy ecset segítségével locsoljuk meg picit az olvasztott zsírral is.
  10. Miután kész vagyunk a töltelék betöltésével, feltekerjük a rétesünket szépen óvatosan, hogy el ne szakadjon, majd kész is az első rúd, elhelyezzük a tepsiben.
  11. Jöhet a következő! Az előzőhöz hasonlóan töltsük meg a túrós töltelék másik felével.
  12. Az almásak kinyújtott tésztáit előszőr szórjuk meg egy-egy marék zabkorpával. Az ízesített almát nyomkodjuk ki egy kicsit, ezután a túróhoz hasonló módon az egyik szélétől 5 centit elhagyva kenjük meg. Locsoljuk meg zsírral és a tojással, majd óvatosan tekerjük fel.
  13. Miután mind a négy rúd elkészült, helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt megsütjük. Kihűlve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19088
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Mama rétese nagy kedvencem, így az ő receptje az alap, csak kicseréltem a hozzávalókat. Persze a tészta így nem annyira "réteses" de azért nagyon finom. Elkészíthető rétes- és finomliszt keverékével, úgy igazán réteges tésztát kapunk, és az igazi rétestésztához képest jóval egyszerűbb módon.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...