r
Nosalty Logó

Hamis sztrapacska Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Hamis sztrapacska Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    258.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 4554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockákra feldaraboljuk, kisütjük, a pörcöket kivesszük egy kistányérra. A kisült zsírt félretesszük.
  2. Elkészítjük a nokedlit: a lisztbe beletesszük a sót,belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és felöntjük a tejjel. Annyi borsot őröljünk bele, hogy az összedolgozásnál észrevehetőek legyenek aszemcsék .
  3. Fakanállal összedolgozzuk, a vizet apródonként adagoljuk hozzá, lágy, de nem folyós tésztát kell kapjunk.
  4. Felforralunk fazékban vizet fél evőkanálnyi sóval, és kanállal beleszaggatjuk a nokedlikat. Nem kell aprónak lennie (evőkanáloldalával-szélével szoktam szaggatni).
  5. Szaggatás közben a víz felszínére feljövő nokedliket tésztaszűrővel átrakjuk a kisült zsírba. Ha végeztünk a nokedlival, kicsit összemelegítjük a zsírral.
  6. A juhtúrót, tejfölt és a kiszedett pörcöket tálban összekeverjük, rátesszük a nokedlira és alaposan összekeverjük.
  7. Hőálló tálba, vagy tepsibe tesszük, kb. 30-40 perc alatt igézően szépre sütjük
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20-30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 17118
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nem is tudom honnan származó, réges régi receptem. Gyorsan összeállítható étel. Nekem csak a nokedliszaggatással szokott meggyűlni a bajom. A közepénél már erős késztetést érzek arra, nem baj, ha nagyobbak lesznek, mint az elején... de aztán megemberelem magam. Bíztatom is közben saját magam.... na, mindjárt elfogy, mindjárt kész:)) Azt sem állítom, hogy jót tesz a vonalaknak, de mikor készen van, és a juhtúrós füstölt illat áradozik, csak legyintek egyet... és megfogadom, holnap nem főzők bablevest csülökkel... A család étvágyától fűggően 4-6 főre elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...