r
Nosalty Logó

Hamis pulled csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Hamis pulled csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3862 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    3172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    323 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmaradt főtt csirkehúst, grillcsirkét vagy sültet az ízek érdekében apró szálakra cincáljuk, de figyelve arra, hogy ne nagyon vékonyra. Annak, aki nem szeretne 10 percet ezzel tölteni, az egy nagyobb kés segítségével spórolhat magának időt... Persze ebben az esetben oda a fogás stresszoldó része... :)
  2. Egy tálban a csirke alaplevet (kocka is ok) worcestershire-szószt (helyette BBQ is mehet), ecetet és sört összekeverjük. Hozzáadjuk a szárazanyagot (só, bors, kakukkfű, fűszerpaprika, kömény, barna cukor), esetleg ezt dúsíthatjuk majorannával is, majd ismét összekeverjük, így kapjuk meg az pulled "mártást".
  3. A fél (vagy kisebb) fej lila hagymát felaprítjuk a pritaminpaprikával együtt. A fokhagymát megpucoljuk, de nem nyomjuk szét, mert a másik két szereplővel társaságában a pulled mártáshoz keverjük, majd az egészet a csirkével összekeverjük.
  4. Ha minden együtt van, akkor tálba öntjük, és 100 fokon, 2 óráig hagyjuk összefőni. A harmadik óra elején 120 fokra felhúzzuk sütőt, amíg a csirke felszívja az alapot. A sütőnél ne használjunk légkeverést, mert kiszárítja a fogásunkat.
  5. Amikor a csirke elérte a számunkra megfelelő állagot (valaki szaftosabban szereti), akkor sütőből kivéve hagyjuk pihenni. Amíg a csiken pihen, ciabatta zsemléket pirítunk kevés olívaolajon. Pirulás után 1-2 ek. pulled chikent teszünk bele, amit cheddar sajttal és jalapeno paprikával díszítünk.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2191
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 07.

Ajánló

A fenti recept nem hamis verziójának elkészítése lényegesen több időt igényel, ami akár +2 óra is lehet. Ebben az esetben az általam írt 1. lépés a végére kerül, mert csak a végén "cincáljuk" szét a csirkét rostokra két villa segítségével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmit nem dobunk ki. Még akkor sem, ha már nem kívánjuk ugyanazt. Természetesen, mindent újra lehet gondolni, így a megmaradt főtt csirkehúst, grillcsirkét vagy sültet. A hamis pulled csirke épp ennek az eredménye.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...