r
Nosalty Logó

Hamis panna cotta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
iceScream
Hamis panna cotta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A puding

A gyümölcsös öntet

208
Kalória
6.6g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
3g
Zsír
0.9g
Víz
-
Koleszterin
101.3mg
Rost
21g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 208 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 835 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A puding

A gyümölcsös öntet

Összesen 96 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 208 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 835 kcal
  • 16% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

A puding

  1. A cukrokat és a keményítőt keverjük össze egy lábasban, a zselatint áztassuk be 3-4 evőkanál tejbe.
  2. A "pudingmixet" egy kicsi tejjel keverjük csomómentesre, majd fokozatosan adjuk hozzá az összeset.
  3. Közepes lángon folyamatos keverés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ekkor vegyük le a tűzhelyről, és alaposan keverjük bele a zselatint.
  4. A kész pudingot öntsük kisebb tálakba, és hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük az öntetet.

A gyümölcsös öntet

  1. A gyümölcsöket tegyük egy magasabb falú serpenyőbe, és szórjuk rá a cukrot.
  2. Alacsony lángon főzzük addig, amíg szirupos állagot nem érünk el, és a bogyók is szétfőnek.
  3. Egy sűrűbb szövésű szitán passzírozzuk át a kész mártást, hogy egy simább és magmentes öntetet kapjunk. Ez a lépés kihagyható, ha jobban szeretjük darabosabban a gyümölcsöket.
  4. Osszuk el a pudingokon a szószt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Egy morcos vizsgaidőszaki délutánon született meg a recept, a hagyományos panna cottából a tejszínt tejjel és zselatinnal helyettesítve, részletes leírás és story-köret a blogomon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!