Hamis mézes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
20g cukor77 kcal
-
33g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
8g dió55 kcal
A díszítéshez
-
7g csokoládé36 kcal
Összesen
614
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
614
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5377.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 1173 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 2345 mg
-
Nátrium 1388 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 685.2 g
-
Cukor 442 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 459.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1532 micro
Összesen
3683
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Először a 12 dkg kristálycukrot karamellizáljuk aranybarnára. Ezután felöntjük a 2 dl vízzel, és kevergetve a cukor felolvadásig lassan főzzük, majd kihűtjük, míg a tésztát kikeverjük.
- A tojásokat a porcukorral 10 perc alatt elektromos géppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt fahéjjal, sütőporral elkevert lisztet.
- Összekeverjük, és utána a hozzáadjuk a karamelles folyadékot.
- 20×30 cm-es vajjal kikent, kevés liszttel megszórt tepsibe öntjük, és a vágott dióval megszórjuk.
- 200 fokra melegített sütőben kb. 45 percig vagyis tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk rá. Dúsíthatjuk aszalt gyümölcsökkel is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 6111
- Feltöltés dátuma: 2014. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
VnéEdit
295 recept
Jól "vizsgázott" ez a kis hamis. Az interneten láttam több helyen, ahol csak recept volt. Hát, nagyon örülök neki. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét, olyan, mint egy igazi mézes kevert sütemény.