r
Nosalty Logó

Hamis marcipános Shrek süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vofi
Hamis marcipános Shrek süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    397 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3056.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.6 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3943 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2750 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 5628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egyenként egy nagy tálba tesszük, és simára keverjük.
  2. A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Először magas, majd közepes hőfokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni (kb. fél óra).
  3. A krémnek csak akkor álljunk neki, ha a tészta nagyjából kihűlt. Ehhez a vajat, porcukrot és az aromákat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a grízt és a tejet (ettől krémesebb, puhább lesz).
  4. Amint besűrűsödik a krém, azonnal kenjük a tészta tetejére, mert a gríz nagyon gyorsan bekeményedik! Egy kés segítségével szépen elsimíthatjuk a grízes krém felszínét, ígyteljesen homogén felületet kapunk.
  5. Ha a krém is kihűlt (újabb fél óra), a sütemény tetejét bevonjuk csokival (én mikróban szoktam felolvasztani a csokit, néhány csepp olajjal elkeverve).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7980
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a receptre néhány évvel ezelőtt egy táboroztatás során csaptam le. Az egyik anyuka lepte meg ezzel a sütivel a táborozó gyerekeket. Mondanom sem kell, nem tartott túl sokáig...:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...