r
Nosalty Logó

Hamis krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Hamis krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7002 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    338 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6962.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2376 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.2 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2822 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 7002 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott, hideg margarint, majd kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgát, egy evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (gyúrás közben, ha túl száraz lenne, adjunk hozzá még egy kanál hideg vizet, de figyeljünk nehogy túl lágy legyen a tészta)
  3. Ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki 22x32 cm-es nagyságúra, és helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt (v. kizsírozott, lisztezett) tepsibe.
  4. A tepsiben lévő tésztát, és a másik tésztagombócot is tegyük hideg helyre, míg elkészítjük a tölteléket.

Krém

  1. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet, és a porcukrot.
  2. Amikor a puding kihűlt, keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és apránként a tejfölt, majd robotgéppel keverjük jó simára. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a pudinghoz.
  3. Ezután a tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a habos pudingot, majd nyújtsuk ki a másik tésztalapot, és óvatosan helyezzük a puding tetejére. (egy hústűvel böködjük meg több helyen mielőtt a sütőbe tennénk)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre a tésztát. (Én 170 fokon, 35 percig sütöttem)
  5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. (ha zsírozott, lisztezett tepsibe sütöttük, akkor abban hagyjuk teljesen kihűlni!!!) Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 24560
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...