Hamis krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g víz0 kcal
Krém
-
129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
175g tej98 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
125g tejföl248 kcal
Összesen
1752
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g víz0 kcal
Krém
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
700g tej392 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
500g tejföl990 kcal
Összesen
7002
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
9.5g margarin68 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g víz0 kcal
Krém
-
5.1g vaníliás pudingpor19 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
7.6g porcukor29 kcal
-
26.5g tej15 kcal
-
6.1g tojásfehérje3 kcal
-
18.9g tejföl37 kcal
Összesen
264
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1740.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.6 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 166 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 705 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
1752
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 105.4 g
Zsír
-
Összesen 338 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6962.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 2376 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 2368 mg
-
Nátrium 1786 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 878.2 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 664.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2972 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 827 mg
-
Retinol - A vitamin: 2822 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1720 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 967 micro
Összesen
7002
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
4 db tojássárgája
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
2 ek víz
Krém
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
4 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg porcukor
-
7 dl tej
-
4 db tojásfehérje
Elkészítés
Tészta
- A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott, hideg margarint, majd kezdjük el összemorzsolni.
- Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgát, egy evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (gyúrás közben, ha túl száraz lenne, adjunk hozzá még egy kanál hideg vizet, de figyeljünk nehogy túl lágy legyen a tészta)
- Ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki 22x32 cm-es nagyságúra, és helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt (v. kizsírozott, lisztezett) tepsibe.
- A tepsiben lévő tésztát, és a másik tésztagombócot is tegyük hideg helyre, míg elkészítjük a tölteléket.
Krém
- A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet, és a porcukrot.
- Amikor a puding kihűlt, keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és apránként a tejfölt, majd robotgéppel keverjük jó simára. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a pudinghoz.
- Ezután a tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a habos pudingot, majd nyújtsuk ki a másik tésztalapot, és óvatosan helyezzük a puding tetejére. (egy hústűvel böködjük meg több helyen mielőtt a sütőbe tennénk)
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre a tésztát. (Én 170 fokon, 35 percig sütöttem)
- A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. (ha zsírozott, lisztezett tepsibe sütöttük, akkor abban hagyjuk teljesen kihűlni!!!) Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 69
- Össznézettség: 24846
- Feltöltés dátuma: 2021. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
401 recept