Hamis görögsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
kga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
258
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
517
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1429.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 348.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 1320 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 3236 micro
Összesen
258
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2859 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 1460 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 696.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 382 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 2640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 6473 micro
Összesen
517
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 839 micro
-
Lut-zea 704 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket vágjuk fel 1x1x1 cm -es kockákra. A feta sajtot is vágjuk fel 1x1x1 cm -es kockára.
- A kockára vágott cukkínit sózzuk meg, és hagyjuk állni 5-6 percig. A cukkíniről a keletkezett nedvességet távolítsuk el.
- Melegítsünk fel pár csepp olívaolajat, majd szórjuk rá a cukkínit, borsózzuk meg, 5-6 percig pirítsuk, amíg szép aranybarna színt nem kap. Várjuk meg, amíg kihűl a cukkíni.
- Vegyítsük össze a zöldségeket, a feta sajtot, pár csepp olívaolajjal és egy csipett oregánóval.
- Hagyjuk állni 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 40412
- Feltöltés dátuma: 2008. június 18.
Ajánló
előételnek, vagy uzsonnára is kitűnő
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
kga
29 recept
A maradék feta sajtból görögsalátát szerettem volna készíteni (másnap reggel milyen jó lenne reggelire), de arra nem gondoltam, hogy az uborka szőrén - szálán eltűnt. Miután a hozzávalók nagy részét már felvágtam, nem volt mit tenni, uborka helyettesítőt kellett találni. A cukkini hasonlít színre és formára, ezért rá esett a választásom. Sajnos nyersen az íze nem a legjobb, ezért trükkhöz kellett folyamodnom!